Elementen van de klasse van een venster

De elementen van een venster klasse definiŰren het standaardgedrag van windows die tot de klasse behoren. De toepassing die een venster klasse registreert toegewezen elementen aan de klasse door passende leden in een WNDCLASSEX structuur en de structuur doorgeven aan de functie RegisterClassEx . De functies GetClassInfoEx en GetClassLong opvragen over een bepaald venster klasse. De SetClassLong functie verandert elementen van een lokaal of globaal klasse dat de toepassing al geregistreerd.

Hoewel een volledige venster klasse uit veel elementen bestaat, vereist het systeem alleen dat een toepassing een klassenaam, het adres venster-procedure, en een sessiehandler opgeven. De andere elementen gebruiken om te definiŰren standaardkenmerken voor windows van de klasse, zoals de vorm van de cursor en de inhoud van het menu voor het venster. U moet eventuele ongebruikte leden van de structuur van de WNDCLASSEX naar nul of een NULL initialiseren. De klasse vensterelementen zijn als volgt.

Element Doel
Klassenaam De klasse onderscheidt van andere geregistreerde klassen.
Venster-procedure adres Pointer naar de functie die alle berichten verwerkt verzonden naar windows in de klasse en het gedrag van het venster definieert.
Sessiehandler De toepassing of DLL die de klasse geregistreerd worden aangegeven.
Klasse cursor Definieert de muiscursor dat het systeem voor een venster van de klasse wordt weergegeven.
Klasse pictogrammen Definieert de grote pictogram en het kleine pictogram (beginnend met Windows 95 en Windows NT 4.0).
Klasse achtergrond borstel Definieert de kleur en het patroon dat het clientgebied vullen wanneer het venster wordt geopend of geschilderd.
Klasse menu Geeft de standaardmenu voor windows die niet expliciet een menu definieert.
Klassenstijlen Het bijwerken van het venster na verplaatsen of vergroten/verkleinen, definieert hoe voor het verwerken van de muis, dubbelklikt op hoe ruimte toe te wijzen voor de device-context, en andere aspecten van het venster.
Klasse extra geheugen Hiermee geeft u de hoeveelheid extra geheugen, in bytes, die het systeem voor de klasse reserveren moet. Alle vensters in de klasse delen het extra geheugen en kunnen het gebruiken voor toepassing gedefinieerde doeleinden. Het systeem wordt ge´nitialiseerd dit geheugen tot nul.
Venster extra geheugen Hiermee geeft u de hoeveelheid extra geheugen, in bytes, die het systeem moet reserveren voor elk venster die tot de klasse behoren. De extra geheugen kan worden gebruikt voor enig doel toepassing gedefinieerd. Het systeem wordt ge´nitialiseerd dit geheugen tot nul.

Index