Extra klasse geheugen

Het systeem houdt een WNDCLASSEX structuur voor elke klasse venster intern in het systeem. Wanneer een toepassing een venster klasse registreert, kan het direct het systeem toe te wijzen en een aantal extra bytes van het geheugen toevoegen aan het einde van de WNDCLASSEX structuur. Dit geheugen extra klasse geheugen wordt genoemd en wordt gedeeld door alle vensters die behoren tot de klasse. Gebruik de klasse extra geheugen voor het opslaan van alle informatie met betrekking tot de klasse.

Omdat het extra geheugen wordt toegewezen vanuit de lokale opslagruimte van het systeem, moet een toepassing extra klasse geheugen spaarzaam gebruiken. De functie RegisterClassEx mislukt als de hoeveelheid extra klasse geheugen aangevraagd groter dan 40 bytes is. Als een toepassing meer dan 40 bytes vereist, moet hij zijn eigen geheugen toewijzen en een pointer naar de geheugen opslaan in het geheugen van de extra klasse.

De functies SetClassWord en SetClassLong kopiŽren een waarde naar de klasse extra geheugen. Gebruik de functies GetClassWord en GetClassLong om een waarde uit de extra klasse geheugen ophalen. Het lid cbClsExtra van de WNDCLASSEX -structuur geeft de hoeveelheid extra klasse geheugen toe te wijzen. Een toepassing die extra klasse geheugen niet gebruiken moet initialiseren het lid cbClsExtra op nul.

Index