Extra venster geheugen

Het systeem houdt een interne gegevensstructuur voor elk venster. Wanneer u een venster klasse registreert, kan een toepassing een aantal extra bytes van het geheugen, genaamd venster extra geheugenopgeven. Bij het maken van een venster van de klasse, het systeem toegewezen en wordt de opgegeven hoeveelheid geheugen voor extra venster toegevoegd aan het einde van de structuur van het venster. Een toepassing kan gebruiken dit geheugen venster-specifieke gegevens op te slaan.

Omdat het extra geheugen wordt toegewezen vanuit de lokale opslagruimte van het systeem, moet een toepassing extra venster geheugen spaarzaam gebruiken. De functie RegisterClassEx mislukt met versie 4.0 of later, als de hoeveelheid extra venster geheugen aangevraagd groter dan 40 bytes is. Als een toepassing meer dan 40 bytes vereist, moet hij zijn eigen geheugen toewijzen en een pointer naar de geheugen opslaan in het geheugen extra venster.

De functies SetWindowWord en SetWindowLong kopiŽren een waarde naar de extra geheugen. De functies GetWindowWord en GetWindowLong een waarde op te halen uit het extra geheugen. Het lid cbWndExtra van de WNDCLASSEX -structuur geeft de hoeveelheid extra venster geheugen toe te wijzen. Een toepassing die het geheugen niet gebruiken moet initialiseren cbWndExtra op nul.

Index