Mesaje de control

O fereastră părinte sau alte ferestre trimite mesaje de control directă un control pentru a efectua activități specifice. Procedura fereastra prelucrează aceste mesaje și efectuează acțiunea solicitată.

Mesaje de control pot fi predefinite sau aplicarea definite. Sistemul are mai multe mesaje predefinite, cum ar fi WM_GETTEXT și WM_GETDLGCODE, care se trimite la controale. Aceste mesaje de obicei corespund funcții de gestionare a fereastra care efectuează acțiuni pe windows. În general, procedura fereastra pentru un control definite de aplicare trebuie să prelucreze orice mesaj de control predefinite în tabelul următor dacă mesajul afectează func?ionarea controlul.

Mesaj Recomandarea
WM_GETDLGCODE Proces dacă controlul utilizează tastele enter, esc, tab, sau săgeată. Funcția IsDialogMessage a trimite acest mesaj la controalele din caseta de dialog pentru a determina dacă procesul de taste sau trece-le la control.
WM_GETFONT Proces dacă mesajul WM_SETFONT este, de asemenea, prelucrate.
WM_GETTEXT Proces dacă textul de control nu este la fel ca titlul specificată de funcția CreateWindowEx.
WM_GETTEXTLENGTH Proces dacă textul de control nu este la fel ca titlul specificată de funcția CreateWindowEx.
WM_KILLFOCUS Proces dacă controlul afișează un semn de omisiune, un dreptunghiul de focalizare, sau un alt element pentru a indica faptul că are focalizarea intrare.
WM_SETFOCUS Proces dacă controlul afișează un semn de omisiune, un dreptunghiul de focalizare, sau un alt element pentru a indica faptul că are focalizarea intrare.
WM_SETTEXT Proces dacă textul de control nu este la fel ca titlul specificată de funcția CreateWindowEx.
WM_SETFONT Proces dacă controlul afișează text. Sistemul trimite acest mesaj când creați o casetă de dialog care are stilul DS_SETFONT.

Mesajele de cerere-definite de control specifice controlul dat ?i trebuie să fi trimis în mod explicit la controlul utilizând o funcție SendMessage sau SendDlgItemMessage . Valoarea numerică pentru fiecare mesaj trebuie să fie unic și trebuie să nu intră în conflict cu valorile din alte mesaje de fereastra. Pentru a se asigura că valorile definite de aplicarea mesaj nu intră în conflict, o cerere trebuie crea fiecare valoare adăugând un număr unic la valoarea de WM_USER.

Index