WM_SETFONT

O cerere de a trimite un mesaj WM_SETFONT pentru a specifica fontul pe care un control este de a folosi textul.

WM_SETFONT wParam = hfont (WPARAM);            / / ocupa de font lParam = MAKELPARAM (fRedraw, 0);    / / aspira pavilion 

 

Parametrii

hfont
Valoarea wParam. Mâner pentru font. Dacă acest parametru este NULL, controlul utilizează fontul de sistem implicit pentru a desena text.
fRedraw
Valoarea lParam. Specifică dacă controlul ar trebui să fie rescris imediat după Setarea fontului. Setarea parametrului fRedraw la TRUE provoacă controlul pentru a aspira sine.

Valorile întroarse

Acest mesaj nu întoarce o valoare.

Observații

Mesajul WM_SETFONT se aplică la toate controalele, nu doar a celor din casetele de dialog.

Cel mai bun timp pentru proprietarul de un control casetă de dialog pentru a seta fontul de control este atunci când primește mesajul WM_INITDIALOG . Cererea ar trebui să apel ȘtergereObiect funcție pentru a șterge fontul atunci când nu mai este necesar; de exemplu, după ce distruge controlul.

Dimensiunea controlului nu schimba ca urmare a primirii acest mesaj. Pentru a evita tăiere text care nu se încadrează în limitele de control, aplicarea ar trebui să corecteze dimensiunea din fereastra de control înainte de aceasta stabilește fontul.

Atunci când o casetă de dialog utilizează stilul DS_SETFONT pentru a seta textul în controalele sale, sistemul trimite mesajul WM_SETFONT la procedura de caseta de dialog înainte de a se creează controalele. Cererea poate crea o casetă de dialog care conține stilul DS_SETFONT prin apel la oricare dintre următoarele funcții:

QuickInfo

nbsp; Windows &NT: necesită versiunea 3.1 sau mai târziu.
Windows:Necesită Windows 95 sau o versiune ulterioară.
Windows CE:Necesită versiunea 1.0 sau mai târziu.
Antet:A declarat în winuser.h.

A se vedea, de asemenea

Prezentare generală control, Control mesaje, CreateDialogIndirect, CreateDialogIndirectParam, ȘtergereObiect, DialogBoxIndirect, DialogBoxIndirectParam, WM_INITDIALOG, DLGTEMPLATE

Index