IsDialogMessage

Funcția IsDialogMessage determină dacă un mesaj este destinat pentru caseta de dialog specificată ?i, dacă este, procesează mesajul.

 (BOOL IsDialogMessage HWND  hDlg, / / mâner din caseta de dialogLPMSGlpMsg / / adresa de structura cu mesaj);
 

Parametrii

hDlg
Identifică caseta de dialog.
lpMsg
Indicator spre o structură MSG care conține mesajul verificată.

Valorile întroarse

Dacă mesajul a fost prelucrat, valoarea returnată este nenul.

Dacă mesajul nu a fost prelucrat, valoarea returnată este zero.

Observații

Deși funcția IsDialogMessage este destinat pentru casete de dialog fără mod, se poate utiliza cu orice fereastră care conține controale, care permite windows pentru a oferi aceeași selecție tastatură este folosit într-o casetă de dialog.

Atunci când IsDialogMessage procesează un mesaj, acesta verifică mesajele de tastatură și le transformă în selecția comenzi pentru caseta de dialog corespunzătoare. De exemplu, tasta tab, atunci când presat, selectează următorul control sau grup de controale și tasta săgeată în jos, atunci când presat, selectează comanda următoare într-un grup.

Deoarece funcția IsDialogMessage efectuează toate traducerea necesare și expedierea de mesaje, un mesaj prelucrate de către IsDialogMessage nu trebuie să fi trecut la TranslateMessage sau funcția DispatchMessage.

IsDialogMessage trimite mesaje WM_GETDLGCODE la procedura de caseta de dialog pentru a stabili tastele de care ar trebui să fie prelucrate.

IsDialogMessage pot trimite mesaje DM_GETDEFID și DM_SETDEFID la fereastra. Aceste mesaje sunt definite în WINUSER.H antet fișier ca WM_USER și WM_USER + 1, astfel de conflicte sunt posibile cu aplicare-definită mesajele având aceleași valori.

QuickInfo

nbsp; Windows &NT: necesită versiunea 3.1 sau mai târziu.
Windows:Necesită Windows 95 sau o versiune ulterioară.
Windows CE:Necesită versiunea 1.0 sau mai târziu.
Antet:A declarat în winuser.h.
Import Biblioteca:Utilizarea user32.lib.
Unicode:Pus în aplicare ca Unicode și ANSI versiuni Windows NT.

A se vedea, de asemenea

Prezentare generală a casete de dialog, funcții caseta de Dialog, DispatchMessage, DM_GETDEFID, DM_SETDEFID, MSG, TranslateMessage, WM_GETDLGCODE, WM_USER

Index