Structura unei proceduri fereastra

O procedură de fereastra este o funcție care are patru parametri și returnează o valoare semnate de 32 de biți. Parametrii dintr-un mâner fereastra, un identificator de mesaj UINT și doi parametri mesaj declarate cu tipuri de date WPARAM și LPARAM . Pentru mai multe informații, consultați WindowProc.

Parametrii mesaj adesea conțin informații în ambele low-ordine și high-ordine cuvintele lor. Win32 Microsoft ź interfața de programare de aplicare (API) include mai multe macrocomenzi cererea poate utiliza pentru a extrage informații din parametrii mesaj. Macrocomanda LOWORD , de exemplu, extrase cuvântul low-ordine (biți 0 la 15) un parametru de mesaj. Celelalte macrocomenzi includ HIWORD, LOBYTEși HIBYTE.

Interpretare a valorii returnate depinde de mesaj special. Consultați descrierea fiecare mesaj pentru a determina corespunzătoare întoarce valoarea.

Deoarece este posibil pentru a apela o fereastra procedură recursiv, este important să se reducă numărul de variabile locale pe care o utilizează. Atunci când prelucrarea mesajele individuale, cererea ar trebui să apel funcții în afara procedura fereastra pentru a evita utilizarea excesivă a variabilele locale, cauzând eventual stivă să se reverse în timpul recursivitate profundă.

Index