Ordinea Z

Ordinea Z o fereastră indică pozi?ia lui fereastra într-o stivă de windows care se suprapun. Această fereastră stiva este orientat-a lungul unei axe imaginar, z, extinde spre exterior de la ecran. Fereastra la partea de sus a ordinea z se suprapune tuturor celorlalte ferestre. Fereastra la partea de jos a ordinea z este suprapusă de tuturor celorlalte ferestre.

Sistemul menține ordinea z într-o listă unică. Se adaugă windows la ordinea z bazate pe dacă sunt windows cel mai de sus, nivel superior windows sau windows copil. O fereastra se suprapune alte windows non-rădăcină, indiferent de faptul dacă este activă sau fereastra de prim-plan. O fereastra are stilul WS_EX_TOPMOST. Toate ferestrele cel mai de sus apar în ordinea z înainte de orice non-superior windows. O fereastră de copil este grupat cu mamă în ordinea z.

Atunci când o cerere creează o fereastră, sistemul îl pune la partea de sus a ordinea z pentru windows de acela?i tip. Utilizați funcția BringWindowToTop pentru a aduce o fereastră la partea de sus a ordinea z pentru windows de acela?i tip. Se pot rearanja ordinea z utilizând funcțiile SetWindowPos și DeferWindowPos.

Utilizatorul modifică ordinea z prin activarea o altă fereastră. Sistemul poziționează fereastra activă la partea de sus a ordinea z pentru windows de acela?i tip. Când o fereastră vine de la partea de sus a ordinea Z, so a face său copil windows. Utilizați funcția GetTopWindow pentru a căuta toate copil Ferestre de un fereastra părinte și reveni un ghidaj de la fereastra copil care este cea mai mare în ordinea Z. Funcția GetNextWindow preia un mâner în fereastra următoare sau anterioară în ordinea z.

Index