Memorie suplimentar de clasă

Sistemul menține o structură WNDCLASSEX pe plan intern pentru fiecare clasă de Ferestre în sistem. Atunci când o aplicație înregistrează o clasă de Ferestre, acesta poate directe sistemul să aloce și adaugă un număr de octeți suplimentare de memorie până la sfârșitul de structura WNDCLASSEX . Această memorie se numește clasa extra memorie și este partajat de toate ferestrele din clasa. Folosesc memoria clasa extra pentru a stoca informa?ii referitoare la clasa.

Deoarece se alocă memorie suplimentar la heap local sistemului, cererea trebuie să utilizați clasa extra memorie cu cumpătare. Funcția RegisterClassEx nu reușește în cazul în care cantitatea de memorie de clasa extra solicitate este mai mare de 40 de octeți. Dacă o aplicație necesită mai mult de 40 de octeți, el alocă memorie proprie, stochează un pointer de memorie în memoria clasa extra.

SetClassWord și SetClassLong funcții copia o valoare în memoria de clasa extra. Pentru a prelua o valoare din memoria clasa extra, se utilizează funcțiile GetClassWord și GetClassLong . Membru cbClsExtra din structura WNDCLASSEX specifică cantitatea de memorie clasa extra. O aplicație care nu utilizează memorie clasa extra trebuie să ini?ializa?i membru cbClsExtra la zero.

Index