Mouse-ul de configurare

Cu toate că mouse-ul este un dispozitiv de intrare important pentru Win32-aplicații bazate pe, nu fiecare utilizator are neapărat un mouse. Cererea poate determina dacă sistemul include un mouse-ul prin trecerea valoarea SM_MOUSEPRESENT GetSystemMetrics funcție.

Win32 API acceptă un mouse cu până la trei butoane. Pe un trei-butonul mouse-ului, butoanele sunt desemnate ca stânga, mijloc, și la dreapta butoanelor. Win32 mesaje și constante denumite legate de butoanele mouse-ului utilizați literele L, M, ?i r pentru a identifica butoanele. Butonul de pe un singur buton mouse-ul este considerat a fi butonul din stânga. Deși Win32 API acceptă un mouse cu mai multe butoane, cele mai multe aplicații în primul rând, utilizați butonul stânga și de a folosi celelalte pic, dacă la toate.

Cererea poate determina numărul de butoane mouse-ul prin trecerea valoarea SM_CMOUSEBUTTONS la funcția de GetSystemMetrics . Pentru a configura mouse-ul pentru un utilizator stângaci, aplicarea poate utiliza funcția SwapMouseButton pentru a inversa sensul butoanele mouse stânga și la dreapta. Care trece SPI_SETMOUSEBUTTONSWAP valoare SystemParametersInfo funcția este un alt mod de a inversa sensul butoanele. Rețineți, totuși, că mouse-ul este o resursă partajată, astfel de mers înapoi sensul butoanele afectează toate cererile.

Index