WM_LBUTTONDBLCLK

Mesajul WM_LBUTTONDBLCLK este înregistrată atunci când utilizatorul face dublu clic pe butonul din stânga al mausului în timp ce cursorul este în zonă client o fereastră. Dacă mouse-ul nu este capturat, mesajul este postat la fereastra de sub cursor. În caz contrar, mesajul este postat la fereastra care a capturat mouse-ul.

WM_LBUTTONDBLCLK fwKeys = wParam;        / / cheie steaguri xPos = LOWORD(lParam);  / / orizontală poziția cursorului yPos = HIWORD(lParam);  / / verticală poziția cursorului 

 

Parametrii

fwKeys
Valoarea wParam. Indică dacă tastele virtuale diferite sunt în jos. Acest parametru poate fi orice combinație de următoarele valori:
Valoarea Descriere
MK_CONTROL Dacă tasta ctrl este în jos.
MK_LBUTTON Dacă butonul din stânga al mausului este în jos.
MK_MBUTTON Dacă butonul mouse-ului de mijloc este în jos.
MK_RBUTTON Dacă butonul drept al mausului este în jos.
MK_SHIFT Dacă tasta shift este în jos.

xPos
Valoarea cuvântul low-ordine lParam. Specifică coordonata x cursorului. Coordonate este relativ la colțul din stânga-sus din zona de client.
yPos
Valoarea cuvântul high-ordine lParam. Specifică coordonata y cursorului. Coordonate este relativ la colțul din stânga-sus din zona de client.

Valorile întroarse

Dacă o cerere procesele acest mesaj, acesta trebuie să returnați zero.

Observații

Numai windows care au stilul CS_DBLCLKS pot primi mesaje de WM_LBUTTONDBLCLK, care sistemul generează ori de câte ori utilizatorul prese, versiuni, și din nou apasă butonul stâng al mausului termenul sistemului dublu clic. Dublu clic pe butonul din stânga al mausului fapt generează mesaje de patru: WM_LBUTTONDOWN, WM_LBUTTONUP, WM_LBUTTONDBLCLK, și WM_LBUTTONUP din nou.

Cererea poate utiliza macrocomanda MAKEPOINTS pentru a converti parametrul lParam o structură de puncte.

QuickInfo

nbsp; Windows &NT: necesită versiunea 3.1 sau mai târziu.
Windows:Necesită Windows 95 sau o versiune ulterioară.
Windows CE:Necesită versiunea 1.0 sau mai târziu.
Antet:A declarat în winuser.h.

A se vedea, de asemenea

Prezentare de intrare mouse-ul, mesajele de intrare mouse-ul, GetCapture, GetDoubleClickTime, MAKEPOINTS, puncte, SetCapture, SetDoubleClickTime, WM_LBUTTONDOWN, WM_LBUTTONUP

Index