GetMessagePos

Funcția GetMessagePos returnează o valoare lung care oferă poziția cursorului în coordonate de ecran. Această poziție este punctul ocupate de cursorul când a avut loc ultimul mesaj Adus de funcția GetMessage.

DWORD GetMessagePos(VOID) 

Parametrii

Această funcție are parametri nu.

Valorile întroarse

Valoarea returnată specifică coordonatele x și y-de poziția cursorului. Coordonata x este scăzut ordinea int și coordonata y este mare-ordine int.

Observații

După cum sa menționat mai sus, este coordonata x în low-ordine int valorii returnate; coordonata y este mare-ordine int (ambele reprezintă valorile semnat pentru că acestea pot ia valori negative pe sisteme cu mai multe monitoare). Dacă valoarea returnată este asociată cu o variabilă, puteți utiliza MAKEPOINTS macrocomanda pentru a obține o structură de puncte la valoarea returnată. De asemenea, utilizați GET_X_LPARAM sau GET_Y_LPARAM macrocomandă pentru a extrage x - sau coordonata y.

Pentru a determina poziția curentă a cursorului în loc de pozi?ia când a avut loc ultimul mesaj, utilizați funcția GetCursorPos.

Important

Nu utilizați macrocomenzi LOWORD sau HIWORD pentru a extrage coordonatele x și y-de poziția cursorului, deoarece acestea întoarce rezultate incorecte pe sisteme cu mai multe monitoare. Sisteme cu mai multe sisteme de monitor poate avea negativ coordonatele x și y-, și LOWORD și HIWORD considera coordonatele cantită?ile nesemnate.

Windows CE: Pentru dispozitive care utilizează un stylus, mai degrabă decât un mouse, poziția cursorului este poziția stylus-ul pe ecranul tactil atunci când a avut loc ultimul mesaj Adus de funcția GetMessage.

QuickInfo

nbsp; Windows &NT: necesită versiunea 3.1 sau mai târziu.
Windows:Necesită Windows 95 sau o versiune ulterioară.
Windows CE:Necesită versiunea 1.0 sau mai târziu.
Antet:A declarat în winuser.h.
Import Biblioteca:Utilizarea user32.lib.

A se vedea, de asemenea

Mesaje și mesaj cozile de prezentare, mesaj și mesaj coada de funcții, GetCursorPos, GetMessage, GetMessageTime, HIWORD, LOWORD, MAKEPOINTS, puncte

Index