Activare fereastra copil

Orice număr de copil windows să apară în fereastra client în orice moment, dar numai unul poate fi active. Fereastra activă copil este poziționat in fata de toate celelalte ferestre de copil, și la frontieră este evidențiat.

Utilizatorul poate activa un copil inactive fereastră făcând clic pe acesta. O cerere de MDI activează o fereastra copil prin trimiterea unui mesaj de WM_MDIACTIVATE la fereastra client MDI. În fereastra client procesele acest mesaj, trimite un mesaj WM_MDIACTIVATE procedurii fereastra de la fereastra copil pentru a fi activate și procedurii fereastra de la fereastra copil fiind dezactivat.

Pentru a împiedica activarea o fereastră de copil, mâner mesajul WM_NCACTIVATE la fereastra copil prin returnarea FALSE.

Sistemul ține evidența de fiecare fereastră de copil pozi?ia din stivă de suprapunere a windows. Această suprapunere este cunoscut ca ordinea Z. Utilizatorul poate activa fereastra copil următor, în ordinea z alegând comanda următoare din meniul fereastră în fereastra activă. O cerere se activează fereastra copil următor (sau precedent) în ordinea z prin trimiterea unui mesaj de WM_MDINEXT a ferestrei client.

Pentru a prelua ghidajul de la fereastra copil active, aplicarea MDI trimite un mesaj WM_MDIGETACTIVE fereastra client.

Index