VkKeyScanEx

Funcția VkKeyScanEx traduce un caracter corespunzătoare virtual-cheie code și shift stat. Funcția traduce caracterul folosind limba de intrare ?i structura tastaturii fizice identificate de mânerul aspect tastatură dat.

( Scurt) VkKeyScanEx TCHAR  ch, / / caracter pentru a traduceHKLdwhkl / / keyboard layout mâner);
 

Parametrii

ch
Specifică caractere pentru a fi tradus în o virtuale-cheie code.
dwhkl
Mâner pentru aspectul tastatură pentru a utiliza pentru a traduce caracterul. Acest parametru poate fi orice ghidaj de aspect tastatură anterior returnată de funcția LoadKeyboardLayout.

Valorile întroarse

Dacă funcția reușește, octetul low-ordinea valorii returnate conține codul virtual-cheie și high-ordinea byte conține statul shift, care pot fi o combinatie de biți pavilion următoarele.

Bit Sensul
1 Fie tasta shift este apăsată.
2 Fie tasta CTRL este apăsat.
4 Fie tasta ALT este apăsat.
8 Tasta de Hankaku
16 Rezervat (definite de driverul de aspect tastatură).
32 Rezervat (definite de driverul de aspect tastatură).

Dacă funcția găsește nici o cheie care se traduce la codul de caracter trecut, ambele low-ordine și high-ordine octeți conține –1.

Observații

Pentru structuri de tastatură care utilizează tasta alt dreapta ca o tasta shift (de exemplu, configurația tastaturii francez), statul shift este reprezentată de valoarea 6, deoarece tasta alt din partea dreaptă este convertită intern în ctrl + alt.

Traduceri pentru tastatura numerică (VK_NUMPAD0 prin VK_DIVIDE) sunt ignorate. Această funcție este destinat să traducă caractere în intrarile de la tastatura din secțiunea principală de tastatură numai. De exemplu, caracterul "7" este tradus în VK_7, nu VK_NUMPAD7.

VkKeyScanEx este utilizat de aplicațiile care trimite caractere utilizând mesaje WM_KEYUP și WM_KEYDOWN.

QuickInfo

nbsp; Windows &NT: necesită versiunea 4.0 sau ulterioară.
Windows:Necesită Windows 95 sau o versiune ulterioară.
Windows CE:Neacceptat.
Antet:A declarat în winuser.h.
Import Biblioteca:Utilizarea user32.lib.
Unicode:Pus în aplicare ca Unicode și ANSI versiuni Windows NT.

A se vedea, de asemenea

Tastatură intrare prezentare generală, funcții de Input tastatură, GetAsyncKeyState, GetKeyboardState, GetKeyNameText, GetKeyState, LoadKeyboardLayout, SetKeyboardState, ToAsciiEx

Index