GetKeyState

Funcția GetKeyState preia statutul de cheie specificat virtual. Starea specifică dacă cheia este sus, în jos sau toggled (, off-alternativ de fiecare dată când este apăsată).

( Scurt) GetKeyState int  nVirtKey / / virtual-cheie code);
 

Parametrii

nVirtKey
Specifică o cheie de virtual. Dacă tasta dorită virtual este o literă sau cifră (A până la Z, o prin z sau 0 până la 9), nVirtKey trebuie setat la valoarea ASCII a acel caracter. Pentru alte chei, trebuie să fie un virtual-cheie code.

Dacă este utilizat un aspect de tastatură non-engleză, tastele virtuale cu valorile din zona ASCII A prin z ?i 0 până la 9 sunt utilizate pentru a specifica cele mai multe dintre tastele de caractere. De exemplu, pentru aspectul tastatură German, cheia virtual de valoarea ASCII O (0x4F) referă la "o" cheie, întrucât VK_OEM_1 se referă la cheia «o cu umlaut».

Valorile întroarse

Valoarea returnată specifică statutul de tasta virtual dat, după cum urmează:

Observații

Starea cheie s-a întors la această funcție modifică ca un fir dat citește mesajele cheie din coada sa mesaj. Statutul nu reflectă starea de nivel de întrerupere asociate cu hardware-ul. Utilizați funcția GetAsyncKeyState pentru a prelua informațiile.

O aplicație necesită GetKeyState ca răspuns la un mesaj de intrare-tastatura. Această funcție regăsește statul cheie atunci când a fost generat mesaj de intrare.

Pentru a regăsi informații de stat pentru toate tastele virtuale, utilizați funcția GetKeyboardState.

Cererea poate utiliza constante virtual-cheie code VK_SHIFT, VK_CONTROL și VK_MENU ca valori pentru parametrul nVirtKey . Acest lucru dă starea shift, ctrl, sau tastele alt fără a face distincție între stânga și dreapta. Cererea poate utiliza, de asemenea, următoarele constante virtual-cheie code ca valori pentru nVirtKey să se facă distinc?ia între cazurile stânga și la dreapta de acele chei.

VK_LSHIFT VK_RSHIFT
VK_LCONTROL VK_RCONTROL
VK_LMENU VK_RMENU

Aceste constante distinctiv de stânga ?i de dreapta sunt disponibile pentru o cerere numai prin GetKeyboardState, SetKeyboardState, GetAsyncKeyState, GetKeyStateși MapVirtualKey funcții.

Windows CE: Funcția de GetKeyState pot fi utilizate numai pentru a verifica starea în jos tastele virtuale următoarele

VK_CONTROL

VK_SHIFT

VK_MENU

VK_LCONTROL

VK_LSHIFT

VK_LMENU

VK_RCONTROL

VK_RSHIFT

VK_RMENU

GetKeyState pot fi utilizate numai pentru a verifica starea toggled virtual VK_CAPITAL cheia.

QuickInfo

nbsp; Windows &NT: necesită versiunea 3.1 sau mai târziu.
Windows:Necesită Windows 95 sau o versiune ulterioară.
Windows CE:Necesită versiunea 1.0 sau mai târziu.
Antet:A declarat în winuser.h.
Import Biblioteca:Utilizarea user32.lib.

A se vedea, de asemenea

Tastatură intrare prezentare generală, funcții de Input tastatură, GetAsyncKeyState, GetKeyboardState, MapVirtualKey, SetKeyboardState

Index