Tastatură Focus și activare

Sistemul de posturi de tastatură mesajele de coada de mesaj de firul de prim-plan creat fereastra cu tastatura se concentreze. Tastatura se concentreze este o proprietate temporar o fereastră. Sistemul parts tastatura printre toate ferestrele pe ecran prin transferarea focus tastatură, la direcția de utilizatorului, la o fereastră la alta. Fereastra care are focalizarea tastaturii primește (din coada de mesaje de firul care l-a creat) toate tastatură mesaje până când focalizarea se modifică o altă fereastră.

Un fir de puteți apela funcția PrimeșteFocalizare pentru a determina care dintre sale windows (dacă există) are focalizarea tastaturii. Un fir poate oferi focalizarea tastaturii la unul de său windows sunând la funcția SetFocus . Când focalizarea tastaturii se schimbă la o fereastră la alta, sistemul trimite un mesaj WM_KILLFOCUS pentru fereastra care a pierdut se concentreze, și apoi trimite un mesaj WM_SETFOCUS fereastra care a câștigat se concentreze.

Conceptul de tastatură se concentreze este legate de fereastra activă. Fereastra activă este fereastra de nivel superior, utilizatorul este în prezent de lucru cu. Fereastra cu tastatura se concentreze este fie fereastra activă, sau o fereastră de copil a ferestrei active. Astfel încât utilizatorul poate identifica cu ușurință fereastra activă, sistemul de îl plasează la partea de sus a ordinea z ?i face sa bara de titlu (dacă are una) și de frontieră a subliniat.

Utilizatorul poate activa un nivel superior fereastră făcând aceasta, selectându-l utilizând alt + tab sau combinația de taste alt + esc sau selectând dacă din lista de activități. Un fir poate activa o fereastră de nivel superior, utilizând funcția SetActiveWindow . Aceasta poate determina dacă este activă o fereastră de nivel superior a creat utilizând funcția GetActiveWindow.

Când o fereastră este dezactivat și un alt activat, sistemul trimite mesajul WM_ACTIVATE . Cuvântul low-ordinea de parametrul wParam este zero dacă fereastra este în curs de interior/exterior nenul în cazul în care fiind activată și dezactivată. Atunci când procedura implicit fereastra primește mesajul WM_ACTIVATE, se setează focalizarea tastaturii la fereastra activă.

Index