Casetele de Dialog culoare bază și extins

Caseta de dialog culoare are o versiune de bază și o versiune extinsă. Versiunea de bază a controalelor care afișează culorile de bază și particularizate din care puteți selecta utilizatorului. Versiunea extinsă include controale de bază și a controalelor suplimentare care permite utilizatorului de a crea culori particularizate.

Versiunea de bază din caseta de dialog culoare include un buton de Definire culori particularizate . Utilizatorul face clic pe acest buton pentru a afișa versiunea extinsă. Puteți direcționa caseta de dialog culoare pentru a afișa întotdeauna această extensie prin setarea pavilion CC_FULLOPEN membru steaguri de structura CHOOSECOLOR . Pentru a împiedica utilizatorul să crearea culorilor particularizate, aveți posibilitatea să setați pavilion CC_PREVENTFULLOPEN pentru a dezactiva butonul de Definire culori particularizate.

Culorile de bază reprezintă o selecție de culori disponibile pe dispozitiv dat. Numărul efectiv de culori afișate este determinată de driverul de afișare. De exemplu, un driver VGA afișează culori 48, și un driver ecran monochrom afișează numai 16.

Culori particularizate sunt cele care specificați sau că utilizatorul creează. Când creați o casetă de dialog de culoare , trebuie să utilizați membru lpCustColors din structura CHOOSECOLOR pentru a specifica valorile inițiale pentru 16 culori particularizate. Dacă versiunea de caseta de dialog culoare este deschis, utilizatorul poate crea o culoare particularizată prin una următoarele metode:

Pentru a adăuga o culoare nouă particularizate la ecranul de culori personalizate, utilizatorul poate faceți clic pe butonul Adăugare la culori particularizate . Acest lucru duce, de asemenea, caseta de dialog pentru a copia valoarea RGB culoare nouă la elementul corespunzător din matricea a subliniat de către lpCustColors . Pentru a păstra noi culori particularizate între apeluri la ChooseColor, ar trebui să alocați memoria statică pentru matrice. Pentru mai multe informații despre modelele de culoare RGB și HSL, consultați Culoarea modele utilizată de caseta de Dialog culoare.

Index