Suport de ajutor

Casetele de dialog comun oferi ajutor contextual pentru controalele standard din caseta de dialog. Pentru a oferi ajutor suplimentar pentru o casetă de dialog comune, puteți afișa un buton Ajutor și procesul de mesaje generat atunci când utilizatorul face clic pe butonul. Butonul Ajutor este un supliment la implicit Ajutor contextual. Butonul Ajutor este util pentru a descrie scopul general a casetei de dialog în care se aplică la cererea dumneavoastră.

Ajutor contextual

Toate casetele de dialog comun oferi ajutor contextual pentru controalele standard din caseta de dialog. Utilizatorul poate afișa Ajutor pentru controalele individuale de oricare dintre următoarele metode:

Dacă particularizați o casetă de dialog prin adăugarea de noi controale, tu trebuie să se extindă ajutor suport pentru aceste controale prin prelucrarea cererilor de ajutor în procedura cârlig. Procedura cârlig prime?te următoarele mesaje atunci când utilizatorul solicită ajutor.

Ac?iune utilizator Mesaj
Utilizatorul face clic pe butonul drept al mausului pe un control. WM_CONTEXTMENU
Utilizatorul apasă tasta f1. WM_HELP
Utilizatorul a făcut clic pe butonul ? pe bara de titlu și apoi face clic pe un control. WM_HELP

Tu trebuie să prelucreze aceste mesaje pentru controale au adăugat, dar lasa procedura caseta de dialog implicită procesul de mesaje pentru controalele standard. Pentru mai multe informații despre procesul de aceste mesaje, consultați ajuta prezentare.

Butonul de ajutor

Se poate afișa un buton Ajutor în oricare din casetele de dialog comune prin setarea unei valori SHOWHELP membru steaguri din structura de inițializare pentru caseta de dialog. Dacă afișați butonul Ajutor , tu trebuie să prelucreze utilizatorului cererea de ajutor. Prelucrarea poate face într-una din procedurile de fereastra aplicației sau într-o procedură de cârlig pentru caseta de dialog. De obicei, ar procesa cererea de ajutor prin apelarea WinHelp funcția.

Pentru a procesa ajutor mesaje într-una din procedurile dumneavoastră fereastra, trebuie să obțineți un identificator de mesaj pentru șirul definit de valoarea HELPMSGSTRING și identificarea ferestrei de a primi mesaje. Pentru a obține identificatorul de mesaj, specificați HELPMSGSTRING ca parametru într-un apel la funcția de RegisterWindowMessage . Când se creează caseta de dialog comun, utilizați membru hwndOwner din caseta de dialog Inițializare structura pentru a identifica fereastra, care este de a primi mesaje. Procedura de caseta de dialog trimite mesajul procedura fereastră atunci când utilizatorul face clic pe butonul Ajutor.

Pentru a procesa mesaje de ajutor într-o procedură de cârlig, trebuie să prelucreze mesaj WM_COMMAND . Procedura cârlig oferă ajutor dacă parametrul wParam acestui mesaj indică faptul că utilizatorul face clic pe butonul Ajutor . Identificatorul de butonul Ajutor este constanta pshHelp definite în DLGS.Fișier H.

Cârlig procedurile pentru Explorer-stil Deschidere și Salvare ca comune casetele de dialog nu primesc mesaje WM_COMMAND pentru butonul Ajutor . În schimb, în caseta de dialog trimite un mesaj de notificare CDN_HELP procedura cârlig atunci când se face clic pe butonul Ajutor.

Index