Tekst met opmaak

Een toepassing kan berichten sturen naar een besturingselement rich edit voor het opmaken van tekens en alinea's en voor het ophalen van gegevens voor de tekenopmaak. Opmaak Alineakenmerken zijn uitlijning, tabbladen, inspringingen en nummering. Tekens, u kunt opgeven, lettertype, grootte, kleur en effecten zoals vet, cursief en beschermd.

U kunt toepassen van alinea-opmaak met behulp van het EM_SETPARAFORMAT bericht. Gebruiken om te bepalen van de huidige alinea-opmaak voor de geselecteerde tekst, het EM_GETPARAFORMAT bericht. De ALINEAOPMAAK structuur wordt gebruikt met beide berichten alineaopmaak kenmerken opgeven.

U kunt tekenopmaak door middel van een EM_SETCHARFORMAT -bericht toepassen. Om de huidige tekenopmaak voor de geselecteerde tekst, kunt u het EM_GETCHARFORMAT bericht. De CHARFORMAT structuur wordt gebruikt met beide berichten karakter kenmerken wilt opgeven.

U kunt ook EM_SETCHARFORMAT en EM_GETCHARFORMAT berichten instellen en ophalen van het Standaard tekenopmaak, die de opmaak toegepast op alle later ingevoegde tekens is. Bijvoorbeeld, als een toepassing wordt de standaard tekenopmaak op vet ingesteld en de gebruiker vervolgens een teken typt, is het teken vet.

De standaard tekenopmaak wordt toegepast op nieuw ingevoegde tekst alleen als de huidige selectie leeg is. Anders, de nieuwe tekst wordt aangenomen dat de tekenopmaak van de tekst die het vervangt. Als de selectie wordt gewijzigd, de standaard tekenopmaak gewijzigd het eerste teken in de nieuwe selectie.

Het teken beschermd effect is uniek omdat het niet het uiterlijk van tekst verandert. Als de gebruiker probeert om beschermde tekst te wijzigen, een besturingselement rich edit zijn bovenliggende venster een EN_PROTECTED Meldingstekst gestuurd, waardoor het bovenliggende venster toestaan of voorkomen van de verandering. Deze melding ontvangen, moet u dit inschakelen met behulp van het EM_SETEVENTMASK bericht.

Voorgrondkleur is een kenmerk van karakter, maar achtergrondkleur is een eigenschap van het besturingselement rich edit. De achtergrondkleur instellen, gebruiken het EM_SETBKGNDCOLOR bericht.

Index