WM_SETFONT

Een toepassing verzendt een bericht van de WM_SETFONT naar het lettertype waaraan een besturingselement is om te gebruiken bij de opstelling van tekst opgeven.

WM_SETFONT wParam = (WPARAM) hfont;            / / verwerken van lettertype lParam = MAKELPARAM (fRedraw, 0);    / / vlag opnieuw tekenen 
 

Parameters

hfont
Waarde van wParam. Ingang naar het lettertype. Als deze parameter NULL is, het besturingselement gebruikt het standaardlettertype voor tekst worden getekend.
fRedraw
Waarde van lParam. Hiermee geeft u aan of het besturingselement moet worden onmiddellijk opnieuw getekend op het lettertype instellen. De parameter fRedraw instelt op TRUE zorgt ervoor dat het besturingselement zelf vernieuwen.

Retourwaarden

Dit bericht geeft niet als resultaat een waarde.

Opmerkingen

Het WM_SETFONT bericht geldt voor alle besturingselementen, niet alleen die in dialoogvensters.

De beste tijd voor de eigenaar van een invoervak dialoogvenster instellen van het lettertype van het besturingselement is wanneer het het WM_INITDIALOG bericht ontvangt. De toepassing moet bellen de ObjectVerwijderen (DeleteObject) functie voor het verwijderen van het lettertype wanneer het niet langer nodig is; bijvoorbeeld na het vernietigt het besturingselement.

De grootte van het besturingselement verandert niet als gevolg van dit bericht ontvangen. Om te voorkomen dat tekst knippen die niet binnen de grenzen van de controle past, moet de toepassing de grootte van het venster controle corrigeren voordat het wordt het lettertype ingesteld.

Wanneer een dialoogvenster de DS_SETFONT stijl gebruikt om de tekst in de besturingselementen ervan, verzendt het systeem het WM_SETFONT-bericht naar het dialoogvenster vak procedure voordat het wordt gemaakt door de besturingselementen. Een toepassing kan een dialoogvenster waarin de DS_SETFONT stijl door te bellen naar een van de volgende functies maken:

Syntaxisinfo

nbsp; Windows &NT: versie 3.1 of hoger vereist.
Windows:Windows 95 of hoger vereist.
Windows CE:Versie 1.0 of hoger vereist.
Header:Verklaard in winuser.h.

Zie ook

Overzicht van besturingselementen, besturingsberichten, CreateDialogIndirect, CreateDialogIndirectParam, ObjectVerwijderen (DeleteObject), DialogBoxIndirect, DialogBoxIndirectParam, WM_INITDIALOG, DLGTEMPLATE

Index