Dimensiunea ferestrei

O fereastră dimensiunea (lățime și înălțime) este dat în pixeli. O fereastră poate avea zero lățime sau înălțime. În cazul în care o cerere stabilește o fereastră lățime și înălțime la zero, sistemul setează dimensiunea la dimensiunea minimă fereastra implicit. Pentru a descoperi dimensiunea ferestrei minim implicit, utilizează o cerere GetSystemMetrics funcție cu steaguri SM_CXMIN și SM_CYMIN.

Cererea poate nevoie pentru a crea o fereastră cu o suprafa?ă de client de un anumit calibru. AdjustWindowRect și AdjustWindowRectEx funcții calcula dimensiunea cerută o fereastră bazat pe dimensiunea dorită din zona de client. Cererea poate trece valorile de dimensiune care rezultă la funcția de CreateWindowEx.

Cererea poate dimensiunea o fereastră, astfel încât este extrem de mare; cu toate acestea, acesta ar trebui să dimensiune nu o fereastră astfel că este mai mare decât pe ecran. Înainte de stabilirea o fereastră size, aplicarea ar trebui să verificați lățimea și înălțimea de ecran utilizând GetSystemMetrics cu steaguri SM_CXSCREEN și SM_CYSCREEN.

Index