Fereastra activă

O Fereastră activă este fereastra de Internet de nivel superior de aplicare cu care utilizatorul lucrează în prezent. Pentru a permite utilizatorului de a identifica cu ușurință fereastra activă, sistemul îl plasează la partea de sus a ordinea z și modifică culoarea sa bara de titlu și de frontieră la culorile definite de sistem fereastra activă. Numai o fereastră de nivel superior poate fi o fereastra activă. Atunci când utilizatorul este de lucru cu o fereastră de copil, sistemul activează fereastra părinte de nivel superior asociate cu fereastra copil.

Numai o singură fereastră nivel superior în sistemul este activă la un moment. Utilizatorul se activează o fereastră de nivel superior, făcând clic pe acesta (sau unul de său copil windows), sau utilizând alt + esc sau combinația de taste alt + tab. O cerere se activează o fereastră de nivel superior de funcția SetActiveWindow de asteptare. Alte funcții poate provoca sistemul pentru a activa o altă fereastră de nivel superior, inclusiv SetWindowPos, DeferWindowPos, SetWindowPlacementși DestroyWindow. Deși cererea poate activa o altă fereastră nivel superior în orice moment, pentru a evita confuz utilizator, ar trebui să facă doar ca răspuns la o acțiune de utilizator. O cerere utilizează funcția GetActiveWindow pentru a regăsi un mâner pentru fereastra activă.

Când activarea se schimbă la un nivel superior fereastră de o cerere în fereastra de Internet de nivel superior de un alt, sistemul trimite un mesaj WM_ACTIVATEAPP pentru ambele aplicații, notificarea le modificării. Când activarea se schimbă într-o fereastră de nivel superior diferite în aceea?i cerere, sistemul trimite atât windows un mesaj WM_ACTIVATE.

Index