Fereastra mânere

După crearea o fereastră, funcția Creare întoarce o fereastră mâner care identifică în mod unic fereastra. O aplicație utilizează acest mâner în alte func?ii directă acțiunile lor la fereastra. Un mâner fereastra are tipul de date HWND ; cererea trebuie să utilizați acest tip atunci când declara o variabilă care deține un mâner fereastra.

Există constante speciale care poate înlocui un mâner fereastra în anumite funcții. De exemplu, o cerere poate utiliza HWND_BROADCAST în funcțiile SendMessage și SendMessageTimeout , sau HWND_DESKTOP în MapWindowPoints funcție.

Deși constanta NULL nu este un mâner de fereastră, puteți utiliza o în unele funcții pentru a preciza că fereastra nu este afectată. De exemplu, specificând NULL pentru funcția de CreateWindowEx hwndParent parametru creează o fereastră care nu are o mamă sau proprietar. Specificarea NULL pentru funcția MessageBox hWnd parametru creează o casetă mesaj care are nici un proprietar. Unele funcții poate întoarce NULL în loc de un mâner, indicând că anumită ac?iune se aplică nici o fereastră.

Cererea poate utiliza funcția FindWindow pentru a descoperi dacă o fereastră cu numele specificat de clasa sau numele ferestrei există în sistem. Dacă există o astfel de fereastră, FindWindow întoarce un ghidaj de la fereastra. Să limitați căutarea la copil Ferestre de un cerere special, utilizați funcția FindWindowEx . Funcția IsWindow determină dacă un mâner fereastra identifică o fereastră valabil, existente.

Index