Din meniul Fereastră

Din meniul Fereastră (, de asemenea, cunoscut ca sistem meniu sau meniul Control) este un meniu pop-up definite și administrat aproape exclusiv de sistemul de operare. Utilizatorul poate deschide meniul fereastră făcând clic pe pictograma aplicației pe bara de titlu sau făcând clic pe bara de titlu.

Meniul fereastră furnizează un set standard de elemente de meniu care utilizatorul poate alege pentru a modifica dimensiunea sau poziția o fereastră, sau închide aplicația. Elementele din meniul fereastră pot fi adăugate, șterse, și modificate, dar cele mai multe aplicații doar utiliza setul standard de elemente de meniu. O fereastră suprapus, pop-up sau copil poate avea o meniul fereastră . Este mai puțin frecvente pentru o fereastră pop-up sau suprapus să nu includă o meniul fereastră.

Când utilizatorul alege o comandă din meniul fereastră , sistemul trimite un mesaj WM_SYSCOMMAND din meniul Fereastră de proprietar. În majoritatea aplicațiilor, procedura fereastra nu procesul de mesaje din meniul fereastră . În schimb, pur și simplu trece mesajele la funcția DefWindowProc pentru prelucrare sistem-implicit al mesajului. În cazul în care o cerere adaugă o comandă din meniul fereastră , fereastra procedura trebuie să prelucreze comanda.

Cererea poate utiliza funcția GetSystemMenu pentru a crea o copie a meniului fereastră implicit pentru a modifica. Orice fereastră care nu utilizează funcția GetSystemMenu pentru a face propria copie a meniului fereastră primește din meniul standard fereastra.

Index