Crearea Custom-marcaj bitmap

Un marcaj de selectare particularizată bitmap trebuie să fie aceeași dimensiune ca bitmap-ul marcaj implicit. Aveți posibilitatea să preluați dimensiunea implicită-marcaj bitmap-ul de apel GetSystemMetrics funcție. Cuvântul low-ordinea valorii returnate această funcție specifică lățimea; cuvântul de înaltă-ordine specifică înălțimea.

Se poate utiliza resursele bitmap să furnizeze Imaginile bitmap marcaj. Cu toate acestea, deoarece dimensiunea necesară bitmap variază în funcție de tipul de afișare, poate fi necesar să redimensionați bitmap-ul la timpul de execuție cu ajutorul StretchBlt funcție. În funcție de bitmap, distorsiuni cauzate de dimensionare ar putea produce rezultate inacceptabile.

În loc de a utiliza o resursă bitmap, aveți posibilitatea să creați un bitmap la timpul de execuție utilizând GDI funcții.

    Pentru a crea un bitmap la timpul de execuție
  1. Utilizarea CreateCompatibleDC funcție pentru a crea un context de dispozitiv compatibil cu cea utilizată de fereastra principală a aplicației. Funcția lui hdc parametru poate specifica NULL sau valoarea returnată de GetDC funcție. CreateCompatibleDC întoarce ghidajul în cadrul aparat compatibil.
  2. Utilizarea CreateCompatibleBitmap funcție pentru a crea un bitmap compatibile cu fereastra principală a aplicației. Această funcție nWidth și nHeight parametri setați dimensiunea de bitmap-ul; ele trebuie să precizeze informa?iile lățime și înălțime întoarsă de GetSystemMetrics funcție. Puteți utiliza, de asemenea, CreateBitmap funcție pentru a crea un bitmap monocrome.
  3. Utilizarea funcția SelectObject pentru a selecta bitmap-ul în contextul aparat compatibil.
  4. Utilizați GDI desen funcții, cum ar fi Elipsă și LineTo, pentru a desena o imagine în bitmap-ul, sau utilizați funcții cum ar fi BitBlt și StretchBlt pentru a copia o imagine în bitmap.

Pentru mai multe informații, consultați bitmap-uri.

Index