WM_NCLBUTTONDBLCLK

Mesajul WM_NCLBUTTONDBLCLK este înregistrată atunci când utilizatorul face dublu clic pe butonul din stânga al mausului în timp ce cursorul este în zona de nonclient o fereastră. Acest mesaj este postat la fereastra care conține cursorul. Dacă o fereastră a capturat mouse-ul, acest mesaj nu este înregistrată.

WM_NCLBUTTONDBLCLK nHittest = (INT) wParam;    / / hit-test valoarea SPT = MAKEPOINTS(lParam);   / / poziția cursorului 

 

Parametrii

nHittest
Valoarea wParam. Specifică hit-test valoarea returnată de funcția DefWindowProc ca urmare a prelucrării mesaj WM_NCHITTEST. Pentru o listă de valori hit-test, consultați WM_NCHITTEST.
pct.
Valoarea lParam. Specifică o structura puncte care conține coordonatele x și y-cursorului. Coordonatele sunt relativ la colțul din stânga-sus a ecranului.

Valorile întroarse

Dacă o cerere procesele acest mesaj, acesta trebuie să returnați zero.

Ac?iune implicită

Funcția DefWindowProc teste punct dat pentru a afla poziția cursorului și efectuează acțiunea corespunzătoare. Dacă este cazul, DefWindowProc WM_SYSCOMMAND mesaj se trimite în fereastra.

Observații

O fereastră poate să nu aibă stilul CS_DBLCLKS pentru a primi mesaje de WM_NCLBUTTONDBLCLK.

Sistemul generează un mesaj de WM_NCLBUTTONDBLCLK atunci când utilizatorul prese, versiuni, și din nou apasă butonul stâng al mausului termenul sistemului dublu clic. Dublu clic pe butonul din stânga al mausului fapt generează mesaje de patru: WM_NCLBUTTONDOWN, WM_NCLBUTTONUP, WM_NCLBUTTONDBLCLK, și WM_NCLBUTTONUP din nou.

Cererea poate utiliza macrocomanda MAKEPOINTS pentru a converti parametrul lParam o structură de puncte.

QuickInfo

nbsp; Windows &NT: necesită versiunea 3.1 sau mai târziu.
Windows:Necesită Windows 95 sau o versiune ulterioară.
Windows CE:Neacceptat.
Antet:A declarat în winuser.h.

A se vedea, de asemenea

Prezentare de intrare mouse-ul, mesajele de intrare mouse-ul, DefWindowProc, MAKEPOINTS, puncte, WM_NCHITTEST, WM_NCLBUTTONDOWN, WM_NCLBUTTONUP, WM_SYSCOMMAND