Mesaj de filtrare

Cererea poate alege mesaje specifice pentru a prelua din coada de mesaje (în timp ce ignoră alte mesaje) utilizând funcția GetMessage sau PeekMessage pentru a specifica un filtru de mesaje. Filtrul este o gamă de identificatori de mesaj (specificate de un identificator primul și ultimul), un mâner fereastra, sau ambele. GetMessage și PeekMessage utilizați un filtru de mesaje pentru a selecta care mesajele pentru a prelua din coada de așteptare. Mesaj de filtrare este util în cazul în care cererea trebuie să caute coada de mesaj pentru mesajele care au ajuns ulterior în coada de așteptare.

Orice cerere care filtrează mesajele trebuie să se asigure că un mesaj care îndeplinesc Filtru mesaje poate fi înregistrat. De exemplu, dacă o cerere filtre pentru un mesaj WM_CHAR într-o fereastră care nu primesc input tastatură, funcția GetMessage nu se întoarce. Acest lucru eficient "atârnă" aplicarea.

Pentru a filtra pentru tastatură, mouse și mesajelor DDE, puteți utiliza o cerere, mesaje, WM_KEYFIRST și WM_KEYLAST, WM_MOUSEFIRST și WM_MOUSELAST, și WM_DDE_FIRST și WM_DDE_LAST constante.

Index