Mesajele Windows

Sistemul trece de intrare la o procedură de fereastra în formă de mesaje. Mesajele sunt generate de sistem și aplicații. Sistemul generează un mesaj de la fiecare eveniment intrare — de exemplu, când utilizatorul tipuri, se mută mouse-ul sau face clic pe un control cum ar fi o bară de defilare. Sistemul, de asemenea, generează mesaje ca răspuns la modificările în sistemul de o cerere, cum ar fi atunci când o cerere modifică piscina de resurse de sistem font sau redimensionează una dintre ferestrele sale. Cererea poate genera mesaje directe proprii windows pentru a efectua activități sau de a comunica cu windows în alte aplicații.

Sistemul trimite un mesaj la o procedură de fereastră cu un set de patru parametri: un mâner fereastra, un identificator de mesaj, ?i două valori pe 32 de biți numit parametrii mesaj. Fereastra ocupa identifică fereastra pentru care este destinat mesajul. Sistemul se utilizează pentru a determina care fereastra procedură ar trebui să primească mesajul.

Un identificator de mesaj este o constantă numit care identifică scopul unui mesaj. Atunci când o procedură fereastra primește un mesaj, utilizează un identificator de mesaj pentru a stabili cum să proceseze mesajul. De exemplu, identificatorul mesaj WM_PAINT spune procedura fereastra că zone a ferestrei client s-a schimbat și trebuie să fie repictata.

Mesaj parametrii specificați datele sau locația de date utilizate de o procedură de fereastră atunci când un mesaj de prelucrare. Sensul ?i valoarea parametrilor mesaj depind de mesaj. Un parametru de mesaj poate con?ine un număr întreg, ambalate pic steaguri, un indicator spre o structură care conțin date suplimentare, și așa mai departe. Atunci când un mesaj nu utilizează parametrii mesaj, care de obicei sunt setate la NULL. O procedură de fereastra trebuie să verifice identificatorul de mesaj pentru a determina cum să interpreteze parametrii mesaj.

Index