Multiple Document meniuri

Fereastra cadru de o cerere de MDI trebuie să includă o bară de meniu cu un meniu de fereastra . Din meniul fereastră ar trebui să includă elemente care Aranjați ferestrele copil în fereastra client sau că închideți toate ferestrele de copil. Din meniul fereastră de o cerere de MDI tipic ar putea include elemente în tabelul următor.

Element de meniu Scop
Dală Se aranjează ferestrele copil într-un format de placi, astfel încât fiecare apare în întregime în fereastra client.
Cascadă Se aranjează ferestrele copil într-un format de cascade. Windows copil se suprapun una de alta, dar bara de titlu de fiecare este vizibilă.
Aranjare Icoane Aranjează pictogramele windows copil minimizate de-a lungul partea de jos a ferestrei client.
Închidere Toate Închide toate ferestrele de copil.

Ori de câte ori o fereastră de copil este creat, sistemul adaugă automat un nou element de meniu din meniul fereastră . Textul din elementul de meniu este același ca text de pe bara de meniu din fereastra copil nou. Făcând clic pe elementul de meniu, utilizatorul poate activa fereastra copil corespunzătoare. Când o fereastră de copil este distrus, sistemul elimină automat elementul de meniu corespunzător din meniul fereastră.

Sistemul poate adăuga până la zece elementele de meniu din meniul fereastră . Când fereastra copil al zecelea este creat, sistemul adaugă elementul Mai Windows din meniul fereastră . Făcând clic pe acest element afișează caseta de dialog Selectați fereastra . Caseta de dialog conține o casetă listă cu titlurile de toate MDI copil windows disponibile în prezent. Utilizatorul poate activa un copil fereastră făcând clic pe titlul din caseta listă.

Dacă aplicația MDI acceptă mai multe tipuri de copil windows, tailor bara de meniu pentru a reflecta opera?iuni asociate cu fereastra activă. Pentru a face acest lucru, oferă resurse meniul separate pentru fiecare tip de fereastra copil aplicarea acceptă. Când este activat un nou tip de fereastra copil, aplicarea ar trebui să trimite un mesaj WM_MDISETMENU pentru fereastra client, care trece acesta ghidajul în meniul corespunzătoare.

Atunci când nu există nici o fereastra copil, bara de meniu trebuie să con?ină numai elementele utilizate pentru crearea sau deschiderea unui document.

Atunci când utilizatorul este navigarea prin meniuri cererea de MDI utilizând tastele cursor, tastele se comportă diferit decât atunci când utilizatorul este navigarea prin meniuri o aplicație tipică. Într-o aplicație de MDI, control trece meniul fereastra aplicației la din meniul fereastră a ferestrei active copil, apoi la primul element din bara de meniu.

Index