Cadru, Client, și copilul Windows

O cerere de MDI a trei tipuri de windows: o fereastră de cadru, o fereastră de client de MDI, precum și un număr de copil windows. Fereastra cadru este ca fereastra principală a aplicației: are o bordură dimensionare, o bară de titlu, un meniu de fereastra (cunoscut anterior ca meniul de sistem), un buton de Minimizare și un buton de maximizare. Cererea trebuie să înregistreze o clasă ferestrei pentru fereastra cadru ?i furnizează o procedură fereastra pentru a sprijini aceasta.

O cerere de MDI nu afișează de ieșire în zonă client din fereastra cadru. În schimb, se afișează fereastra client MDI. O fereastra client MDI este un tip special de fereastra copil din clasa preregistered fereastră MDICLIENT. Fereastra client este un copil a ferestrei cadru; ea servește ca fundal pentru copil windows. Ea, de asemenea, oferă suport pentru crearea și manipularea copil windows. De exemplu, o cerere de MDI poate crea, activa, sau maximiza copil windows prin trimiterea de mesaje a ferestrei client MDI.

Atunci când utilizatorul deschide sau creează un document, fereastra client creează un copil fereastra pentru document. Fereastra client este fereastra părinte de toate MDI copil windows într-o anumită aplicație. Fiecare fereastră de copil are o bordură dimensionare, o bară de titlu, un meniu fereastra , o butonul de Minimizare și un buton de maximizare. Deoarece o fereastră de copil este tăiate, ea se limitează la fereastra client și nu poate apărea în afara.

O cerere de MDI poate susține mai mult de un tip de document. De exemplu, o aplicație tipică de calcul permite utilizatorului să lucreze cu foi de calcul și diagrame. Pentru fiecare tip de document care acceptă, o cerere de MDI trebuie să înregistreze o clasă de fereastra copil ?i oferă o procedură fereastra pentru a sprijini windows care fac parte din clasa respectivă. Pentru mai multe informații despre fereastra clase, a se vedea Fereastra clase. Pentru mai multe informații despre fereastra procedurilor, a se vedea Fereastra procedurile.

În urma este o aplicație tipică de MDI. Este numit Multipad.

Index