Dimensiunea ferestrei copil și aranjament

O cerere de MDI controlează dimensiunea și poziția sa Windows copil de trimiterea de mesaje a ferestrei client MDI. Pentru a maximiza fereastra activă copil, aplicarea trimite mesajul WM_MDIMAXIMIZE la fereastra de client. Când o fereastră de copil este maximizată, zona client umple complet fereastra client MDI. În plus, sistemul automat ascunde bara de titlu a ferestrei de copil, și adaugă fereastra copil fereastra meniul pictogramă și restabili buton la bara de meniu aplicației MDI. Cererea poate reface fereastra client dimensiunea inițială (premaximized) și poziția prin trimiterea ferestrei client un mesaj WM_MDIRESTORE.

O cerere de MDI poate aranja său copil windows în format fie o cascadă sau placi. Când windows copil sunt cascadă, Ferestre apar într-o stivă. Fereastra pe partea de jos a stivei ocupă colțul din stânga jos a ecranului, și ferestrele rămase sunt compensate vertical și orizontal astfel încât bara stânga de frontieră și titlul de fiecare fereastră de copil este vizibilă. Pentru a aranja ferestrele copil în formatul de cascade, o cerere de MDI trimite mesajul WM_MDICASCADE . De obicei, aplicarea trimite acest mesaj atunci când utilizatorul face clic cascadă din meniul fereastră.

Când windows copil sunt mozaic, sistemul afișează fiecare fereastră de copil în întregime-nici unul de la Ferestre suprapuse. Toate ferestrele sunt mijlocii, după cum este necesar, pentru a se potrivi în fereastra client. Pentru a aranja ferestrele copil în formatul de placi, o cerere de MDI a trimite un mesaj WM_MDITILE la fereastra de client. De obicei, aplicarea trimite acest mesaj atunci când utilizatorul face clic placi din meniul fereastră.

O cerere de MDI trebuie să furnizeze o pictogramă diferite pentru fiecare tip de fereastra copil acceptă. Cererea specifică o pictogramă când înregistrarea clasa fereastra copil. Sistemul afișează automat o fereastră de copil pictogramă în partea de jos a ferestrei client atunci când este minimizat fereastra copil. O cerere de MDI direcționează sistemul pentru a aranja icons fereastra copil prin trimiterea unui mesaj de WM_MDIICONARRANGE a ferestrei client. De obicei, aplicarea trimite acest mesaj atunci când utilizatorul face clic pe Aranjarepictograme în meniul fereastră .

Index