Semnalizatoarele de mesaj taste

Parametrul lParam unui mesaj keystroke conține informații suplimentare despre keystroke care a generat mesajul. Aceste informa?ii includ Contele repeta codul de scanare, pavilionul extins-cheie, codul de context, pavilion cheie-stat anterioare ?i pavilionul statului de tranziție. Următoarea ilustrație arată de aceste semnalizări ?i valorile în parametrul lParam.

Cererea poate utiliza următoarele valori pentru a manipula steagurile de taste.

Valoarea Sensul
KF_ALTDOWN Manipulează alt pavilion cheie, care indică dacă este apăsat tasta alt.
KF_DLGMODE Manipulează dialog modul de pavilion, care indică dacă o casetă de dialog este activă.
KF_EXTENDED Manipulează pavilion cheie extins.
KF_MENUMODE Manipulează meniul modul de pavilion, care indică dacă un meniu este activ.
KF_REPEAT Manipulează Contele repetare.
KF_UP Manipulează tranziție statului de pavilion.

Repetați Count

Puteți verifica Contele repeta pentru a determina dacă un mesaj keystroke reprezintă mai mult de o apăsare de tastă. Sistemul incrementează Contele când tastatura generează mesaje WM_KEYDOWN sau WM_SYSKEYDOWN mai repede decât o cerere poate prelucra. Acest lucru se întâmplă adesea atunci când utilizatorul deține în jos un lung cheie suficient pentru a porni caracteristica repeta automată a tastaturii. În loc de umplere coada mesaj sistem cu rezultat cheie-jos mesajele, sistemul combină mesajele într-o singură cheie mesaj și incremente Contele repeta. Eliberarea o cheie nu poate porni caracteristica repetate automate, astfel încât contorul repeta pentru mesaje WM_KEYUP și WM_SYSKEYUP întotdeauna este setat la 1.

Scanare codul

Codul de scanare este valoarea hardware-ul tastatură generează atunci când utilizatorul apasă o tastă. Este o valoare dependente de dispozitiv care identifică cheie apăsat, spre deosebire de caractere reprezentat de cheie. O cerere de obicei ignoră codurile de scanare. În schimb, ea utilizează independente de dispozitiv virtual-cheie codes să interpreteze keystroke mesaje.

Drapelul extins-cheie

Drapelul extins-cheie indică dacă mesajul keystroke provine de la una dintre cheile suplimentare pe tastatură îmbunătățită. Tastele extins constau din tastele alt și ctrl pe partea dreaptă a tastaturii; ins, del, acasă, end, page up, page down și tastele săgeată în grupuri la stânga minitastatura numerică; tasta num lock; tasta break (ctrl + pauză); tasta print scrn; și decalajului (/) și introduceți tastele din tastatura numerică. Drapelul extins-cheie este setat în cazul în care cheia este o cheie extins.

Contextul codul

Codul de contextul indică dacă tasta alt a fost în jos, atunci când mesajul taste a fost generate. Codul este 1 dacă tasta alt a fost în jos și 0 dacă a fost până.

Anterioare cheie-statul de pavilion

Drapelul cheie-stat anterioare indică dacă cheia care a generat mesajul keystroke a fost anterior în sus sau în jos. Este 1 în cazul în care cheia a fost anterior în jos și 0 dacă cheia a fost anterior până. Puteți utiliza acest flag pentru a identifica keystroke mesajele generate de caracteristica repeta automată a tastaturii. Acest flag este setată la 1 pentru WM_KEYDOWN și WM_SYSKEYDOWN keystroke mesajele generate de caracteristica se repetă automat. Întotdeauna este setat la 0 pentru mesaje WM_KEYUP și WM_SYSKEYUP.

Steagul statului de tranziție

Steagul statului de tranziție indică dacă apăsarea unei taste sau eliberarea o cheie generate mesajul apăsare de tastă. Acest flag este întotdeauna stabilită la 0 pentru mesaje WM_KEYDOWN și WM_SYSKEYDOWN ; întotdeauna este setat la 1 pentru mesaje WM_KEYUP și WM_SYSKEYUP.

Index