Pictograma dimensiuni

Sistemul utilizează patru pictograma dimensiuni: sistem de mici, sistem de mare, coajă mici și shell mare.

Sistem mic icon este afișat în fereastra legenda. Pentru a modifica dimensiunea pictograma mici de sistem, începe Aplet panou de control afișare, faceți clic pe fila aspect , selectați Butoanele legendă din lista de articole , apoi setați câmpul dimensiune . Pentru a prelua dimensiunea pictograma mici de sistem, call GetSystemMetrics funcție cu SM_CXSMICON și SM_CYSMICON.

Pictograma sistem de mare este folosită în principal de aplicații, dar, de asemenea, este afișat în caseta de dialog Alt + Tab. Funcțiile CreateIconFromResource, DrawIcon, ExtractAssociatedIcon, ExtractIcon, ExtractIconExși LoadIcon toate utilizează pictograme mari de sistem. Dimensiunea pictogramei mare sistem este definit de driverul video, prin urmare, nu pot fi modificate. Aveți posibilitatea să preluați dimensiunea pictogramei mare sistem de asteptare GetSystemMetrics cu SM_CXICON și SM_CYICON.

CreateIcon, CreateIconFromResourceEx, CreateIconIndirect, și SHGetFileInfo funcții pot fi utilizate pentru a lucra cu pictograme în dimensiuni altele decât sistemul de mare.

Coajă mic icon este utilizat în Windows Explorer și dialoguri comune. În prezent, acest lucru implicit sistem de dimensiuni mici. Pentru a prelua dimensiunea pictogramei shell mici, utilizați SHGetFileInfo funcție cu SHGFI_SHELLICONSIZE | SHGFI_SMALLICON pentru a prelua un specificator pentru a lista de imagine sistem, apoi ImageList_GetIconSize funcție pentru a obține dimensiunea pictogramei.

Pictogramă mare coajă este folosit pe desktop. Pentru a modifica dimensiunea pictogramei mare, începe Aplet panou de control afișare, faceți clic pe fila aspect , selectați pictograma din lista de articole , apoi setați câmpul dimensiune (această dimensiune este stocat în registry, sub HKEY_CURRENT_USERControl\ panoul, dimensiunea pictogramei Desktop\WindowMetrics\Shell). Trebuie, de asemenea, faceți clic Plus! tab și selectați caseta de selectare utilizare pictograme mari . Pentru a prelua dimensiunea pictogramei mare coajă, utilizați SHGetFileInfo funcție cu SHGFI_SHELLICONSIZE pentru a prelua un specificator pentru a lista de imagine sistem, apoi ImageList_GetIconSize funcție pentru a obține dimensiunea pictogramei.

Meniul Start utilizează pictograme mici coajă sau pictograme mari coajă, în funcție de dacă este selectată caseta de selectare utilizare pictograme mari.

Aplicația trebuie să furnizeze grupurile de imagini pictogramă în următoarele dimensiuni:

Când completați structura WNDCLASSEX pentru a fi utilizate în înregistrarea clasa ta fereastra, seta membru hIcon la pictograma de 32 x 32 și membru de hIconSm la pictograma de 16 x 16. Pentru mai multe informații despre clasa icoane, vede?i Pictogramele de clasă.

Index