Afișează o casetă de mesaj

Cea mai simplă formă din caseta de modal dialog este caseta de mesaj. Cele mai multe aplicații utilizați casetele de mesaj pentru a avertiza utilizatorul de erori și pentru a prompt pentru direcții pe cum să procedați după ce a apărut o eroare. Când creați o casetă de mesaj utilizând funcția MessageBox sau MessageBoxEx , specificând mesajul și numărul și tipul de butoane pentru a afișa. Sistemul creează o casetă de dialog modale, oferind propriul șablon caseta de dialog și procedura. După ce utilizatorul se închide caseta de mesaj, MessageBox sau MessageBoxEx returnează o valoare care identifică butonul alese de utilizator pentru a închide caseta de mesaj.

În exemplul următor, aplicarea afișează o casetă de mesaj dacă variabila fError este TRUE. Caseta de mesaj afișează mesajul care descrie eroarea. Stilul de MB_OKCANCEL direcționează MessageBox pentru a oferi două butoane cu care utilizatorul poate alege cum să procedați:

dacă (fError) {dacă (MessageBox (hwndDlg, SZNOTFOUND, SZDELETEITEM, MB_OKCANCEL) == IDOK) {}

/ / Prompt pentru un nume nou element și repetați comanda. 

    }
    else {

/ / Anula comanda. 

    }
} 

 

În acest exemplu, SZNOTFOUND și SZDELETEITEM sunt definite de cerere, null-terminated siruri de caractere, care reprezintă textul mesajului ?i titlul pentru caseta de mesaj.

Index