Caseta de dialog șablon stiluri

Fiecare șablon de caseta de dialog specifică o combinație de valori de stil care definesc aspectul și caracteristici din caseta de dialog. Valorile stilul poate fi fereastra stiluri, cum ar fi WS_POPUP și WS_SYSMENU, și stiluri de casetă de dialog, cum ar fi DS_MODALFRAME. Numărul ?i tipul de stiluri pentru un șablon depinde de tip și scop din caseta de dialog.

Sistemul trece toate stilurile de fereastra dat în șablonul la funcția de CreateWindowEx când se creează caseta de dialog. Sistemul poate trece una sau mai multe stiluri extins în funcție de dialog dat caseta stiluri. De exemplu, când șablonul specifică DS_MODALFRAME, sistemul utilizează WS_EX_DLGMODALFRAME când se creează caseta de dialog. Când șablonul specifică DS_SYSMODAL, sistemul utilizează WS_EX_TOPMOST. Toate alte stiluri de caseta de dialog afectează modul în care sistemul gestionează caseta de dialog.

Majoritatea casetelor de dialog sunt ferestre pop-up care au un sistem de meniu și o bară de titlu. Prin urmare, șablonul tipic specifică stilurile WS_SYSMENU, WS_POPUP ?i WS_CAPTION. Șablonul specifică, de asemenea, un stil de chenar: WS_BORDER pentru casete de dialog fără mod și DS_MODALFRAME pentru casete de modal dialog. Un șablon poate specificați un tip de fereastra altele decât pop-up (cum ar fi WS_OVERLAPPED), dacă se creează o fereastră particularizat în loc de o casetă de dialog.

Sistemul afișează întotdeauna o casetă de dialog modale indiferent de dacă stilul WS_VISIBLE este dat. Când șablonul pentru o casetă de dialog fără mod specifică stilul WS_VISIBLE, sistemul afișează automat caseta de dialog atunci când acesta este creat. În caz contrar, cererea este responsabil pentru afișarea casetei de dialog utilizând funcția ShowWindow.

Șablonul poate preciza stilul DS_SETFOREGROUND pentru a forța sistemul pentru a aduce în prim-plan din caseta de dialog. Acest lucru este util mai ales pentru casete de dialog modale care necesită atenție imediată la utilizatorul indiferent dacă fereastra proprietar este fereastra plan frontal.

Folosind stilul DS_ABSALIGN, sistemul interpretează măsurători de caseta de dialog ca ecran coordonate; folosind stilul DS_SETFONT, sistemul utilizează un font anumită, în loc de fontul de sistem, pentru a desena text în zona clientului de caseta de dialog și controalele din caseta de dialog; stilul de DS_NOIDLEMSG împiedică trimiterea de mesaje WM_ENTERIDLE fereastra proprietar o casetă de dialog modală. Aceste stiluri sunt descrise în detaliu în mai târziu în această subiecte.

Stilul de DS_LOCALEDIT nu se aplică Win32-aplicații bazate pe.

Casetele de dialog cu stilul DS_SYSMODAL stilul fereastra WS_EX_TOPMOST dar nu primesc alte proprietăți speciale sau stiluri. Acest lucru înseamnă utilizatorul mai are acces la alte ferestre din spațiul de lucru chiar dacă ați specificat DS_SYSMODAL.

Index