Despre cursoare

Win32 API oferă un set de cursoare standard, care sunt disponibile pentru orice aplicație pentru a utiliza în orice moment. SDK-ul antetul fișierele conțin identificatori pentru cursoare standard — identificatori începe cu prefixul "IDC_".

Fiecare cursorul standard are o imagine implicită corespunzătoare asociate cu acesta. Utilizator sau o cerere poate înlocui imaginea implicită asociate cu orice cursorul standard în orice moment. O cerere înlocuiește o imagine implicită utilizând funcția SetSystemCursor.

Cererea poate utiliza funcția GetIconInfo pentru a prelua imaginea curentă pentru un cursor, și poate trage cursorul utilizând funcția DrawIconEx . Pentru a desena imaginea implicită pentru un cursor standard, specifica pavilion DI_COMPAT în apelul la DrawIconEx. Dacă nu specificați pavilion DI_COMPAT, DrawIconEx atrage cursorul standard utilizând imaginea pe care utilizatorul specificat.

Cursoare particularizate sunt proiectate pentru o aplica?ie specifică și poate fi orice design dezvoltator definește. Următoarea ilustrație arată mai multe cursoare particularizate.

Cursoare poate fi monocrome sau color și fie statice sau animate. Tipul de cursor utilizate pe un sistem informatic special depinde de afișare a sistemului. Afișează vechi cum ar fi VGA nu acceptă culoarea sau cursoare animate, dar afișează noi (al cărui drivere de afișare utilizează motorul DIB) le acceptă.

Cursors și de icoane sunt similare și pot fi folosite alternativ în multe situații. Singura diferență dintre ele este că o imagine specificat ca un cursor trebuie să fie în format care acceptă afișarea. De exemplu, un cursor trebuie să fie monocrom pentru un ecran VGA.

Index