Caseta de Dialog culoare

Caseta de dialog culoare întoarce valoarea RGB de culoare selectat de utilizator. Utilizatorul poate selecta dintr-un set de culori de bază determinate de driverul de afișare sau dintr-un set de culori personalizate. Trebuie să specificați set inițial de culori personalizate, dar puteți să permiteți utilizatorilor să creeze propriile culori particularizate.

Creați și afișa o casetă de dialog culoare inițializarea unei structuri de CHOOSECOLOR ?i transmiterea structura funcția ChooseColor.

Parțial deschideți caseta de dialog culoare pentru a afișa culorile de bază și particularizate care utilizatorul poate selecta, sau complet deschideți caseta de dialog pentru a afișa comenzile suplimentare care permite utilizatorului de a crea culori personalizate. Ilustrația următoare afișează caseta de dialog culoare complet deschis.

În cazul în care utilizatorul face clic pe butonul OK , ChooseColor întoarce TRUE. Membru rgbResult din structura CHOOSECOLOR conține valoarea culoare RGB culoare selectat de utilizator. Valoarea de culoare RGB specifică intensită?ile individuale culorile roșu, verde și albastru care alcătuiesc culoarea selectată. Valorile individuale intervalul de la 0 la 255. Utilizarea GetRValue, GetBValue, și GetGValue macrocomenzile pentru a extrage culorile individuale la un RGB culoare valoarea.

Dacă utilizatorul anulează caseta de dialog culoare sau apare o eroare, ChooseColor întoarce FALSE și membru de rgbResult nu este definită. Pentru a determina cauza erorii, apela funcția CommDlgExtendedError pentru a prelua valoarea de eroare prelungit.