Meldingsbokser

En meldingsboks er en spesiell dialogboks som et program kan bruke til å vise meldinger, og ber om for enkel inndata. En meldingsboks inneholder vanligvis en tekstmelding og én eller flere knapper. Et program oppretter meldingsboksen ved hjelp av funksjonen MessageBox - eller MessageBoxEx , angir teksten og antall og typer knapper du vil vise. Funksjonen MessageBoxEx også lar deg angi språket du vil bruke for teksten i eventuelle forhåndsdefinerte trykknapper i melding-boksen.

Selv om meldingsboksen er en dialogboks, vil systemet tar fullstendig kontroll over oppretting og behandling av meldingsboksen. Dette betyr at programmet ikke gir en dialog boks mal og dialogboksen boksen prosedyre. Systemet oppretter sin egen mal basert på teksten og knapper som er angitt for meldingsboksen og leverer sitt eget dialogboksen boksen prosedyre.

En meldingsboks er en sperrende dialogboks, og programmet oppretter det ved hjelp av de samme interne funksjonene som DialogBox bruker. Hvis programmet angir en eiervinduet ved kall til MessageBox - eller MessageBoxEx, deaktiverer systemet eieren. Et program kan også direkte at systemet skal deaktivere alle vinduer på øverste nivå som hører til gjeldende tråd ved å angi MB_TASKMODAL-verdi når du oppretter i dialogboksen.

Systemet kan sende meldinger til eier, for eksempel WM_CANCELMODE og WM_ENABLE, akkurat som det gjør når du oppretter en sperrende dialogboks. Eiervinduet som skal utføre alle handlinger som er forespurt av disse meldingene.