Sneltoets ondersteuning

De Win32 API biedt een aantal functies waarmee toepassingen kunt sneltoetsen definiŽren. Een sneltoets is een toetsencombinatie die een bericht van WM_HOTKEY genereert , een bericht het systeem aan de bovenkant van de berichtenwachtrij van een thread, het omzeilen van alle bestaande berichten in de wachtrij plaatsen. Toepassingen gebruiken hete sleutels te verkrijgen van hoge prioriteit toetsenbordinvoer van de gebruiker. Bijvoorbeeld, door het definiŽren van een hete sleutel bestaande uit de ctrl + c toets combinatie, kan een toepassing kan de gebruiker een langdurige bewerking annuleren.

Op een hete sleutel definieert, roept een toepassing de RegisterHotKey functie, de combinatie van toetsen die het WM_HOTKEY bericht, de ingang voor het venster genereert waarnaar het bericht, en de id van de sneltoets opgeven. Wanneer de gebruiker op de sneltoets drukt, wordt een WM_HOTKEY-bericht geplaatst in de berichtenwachtrij van de thread die de gegeven venster gemaakt. De parameter wParam van het bericht bevat de id van de sneltoets. De toepassing kan definiŽren meerdere hete sleutels voor een draad, maar elke hete sleutel in de thread moet een unieke id hebben. Voordat de toepassing wordt beŽindigd, moet het de functie UnregisterHotKey gebruiken om te vernietigen de sneltoets.

Toepassingen kunnen een hete zeer belangrijke controle gebruiken om het gemakkelijk voor de gebruiker om te kiezen een sneltoets drukt. Hete essentiŽle controles worden doorgaans gebruikt om te definiŽren een hete sleutel die deze methode een venster activeert; ze doen niet de functies RegisterHotKey en UnregisterHotKey gebruiken. In plaats daarvan, een toepassing die gebruikmaakt van een hete zeer belangrijke controle meestal verzendt het bericht WM_SETHOTKEY naar de hete sleutel instellen. Wanneer de gebruiker op de sneltoets drukt, signaal het systeem een WM_SYSCOMMAND SC_HOTKEY opgeven. Zie voor meer informatie over hete zeer belangrijke besturingselementen, Hot-Key besturingselementen.

Index