Overige karakter berichten

Een venster procedure kunt vier verschillende karakter berichten ontvangen, met inbegrip van WM_CHAR, WM_DEADCHAR, WM_SYSCHARen WM_SYSDEADCHAR. De TranslateMessage functie genereert een bericht van WM_CHAR of WM_DEADCHAR bij de verwerking van een WM_KEYDOWN -bericht. Ook het genereert een bericht van WM_SYSCHAR of WM_SYSDEADCHAR bij de verwerking van een WM_SYSKEYDOWN -bericht.

Een toepassing die toetsenbordinvoer meestal verwerkt negeert alle, maar het bericht WM_CHAR, een andere berichten doorgeven aan de functie DefWindowProc . Het systeem maakt gebruik van de WM_SYSCHAR en WM_SYSDEADCHAR berichten om menu-geheugensteuntjes.

De parameter wParam van alle teken berichten bevat de tekencode voor het teken toets waarop is gedrukt. De waarde van de tekencode is afhankelijk van de klasse van het venster van het venster bericht ontvangen. Als de Unicode-versie van de functie RegisterClass werd gebruikt om te registreren de venster klasse, biedt het systeem Unicode tekens om alle vensters van die klasse. Anders, biedt het systeem ASCII character codes. Voor meer informatie, Zie Unicode en tekensets.

De inhoud van de parameter lParam van een karakter-bericht zijn identiek aan de inhoud van de parameter lParam van de sleutel-down bericht dat werd vertaald in het produceren van het teken weergegeven. Zie voor meer informatie, Toetsaanslag berichtvlaggen.

Index