In een Edit-besturingselement Lichtkranttekst

U kunt de automatische scrollen stijlen besproken in typen besturingselementen bewerken en stijlenwilt implementeren in een edit-besturingselement scrollen, of u kunt schuifbalken expliciet toevoegen aan het besturingselement voor bewerking. Gebruik een horizontale schuifbalk toevoegen, de stijl WS_HSCROLL; een verticale schuifbalk toevoegen, gebruiken de stijl WS_VSCROLL. Een edit-besturingselement met schuifbalken verwerkt zijn eigen scroll bar berichten. Zie voor gedetailleerde informatie over het toevoegen van schuifbalken voor het bewerken van besturingselementen, Schuifbalken.

Het systeem biedt drie berichten dat een toepassing een edit-besturingselement met schuifbalken kunt verzenden. Het EM_LINESCROLL bericht kan een besturingselement meerdere regels bewerken scrollen, zowel horizontaal als verticaal. De lParam parameter geeft het aantal regels om te scrollen verticaal vanaf de huidige regel en de wParam parameter geeft het aantal tekens te scrollen horizontaal, vanaf de huidige teken. Het besturingselement voor bewerking erkennen niet horizontaal scrollen berichten als het heeft de stijl van ES_CENTER of ES_RIGHT. Het EM_LINESCROLL bericht geldt voor meerdere regels bewerken besturingselementen alleen.

Het bericht EM_SCROLL schuift verticaal, een besturingselement voor tekst met meerdere regels die hetzelfde effect als het verzenden van een bericht van WM_VSCROLL is. De parameter wParam geeft de lichtkranttekst actie. Het EM_SCROLL bericht geldt voor meerdere regels bewerken besturingselementen alleen.

Het bericht EM_SCROLLCARET schuift de caret in weergave in een edit-besturingselement. Dit werd gedaan in 16-bits Windows door te geven wParam = FALSE in een EM_SETSEL -bericht. Een Win32-toepassing moet het bericht EM_SCROLLCARET gebruiken voor de taak.

Index