Besturingselementen bewerken in het dialoogvenster

Veel dialoogvensters hebben bewerken besturingselementen waarmee de gebruiker tekst als input leveren. Meeste dialoogvenster vak procedures initialiseren een edit-besturingselement wanneer het dialoogvenster voor het eerst wordt gestart. Het dialoogvenster vak procedure kan bijvoorbeeld een voorgestelde bestandsnaam plaatsen in het besturingselement dat de gebruiker kan vervolgens selecteren, wijzigen of vervangen. Het dialoogvenster vak procedure kan de tekst in een edit-besturingselement instellen met behulp van de functie SetDlgItemText , die wordt tekst uit een gegeven buffer gekopieerd naar het besturingselement bewerken. Wanneer het besturingselement voor bewerking het invoerfocus ontvangt, selecteert het automatisch de volledige tekst voor bewerking.

Omdat besturingselementen voor bewerken niet automatisch hun tekst tot in het dialoogvenster terugkeren, moet de procedure dialoogvenster vak de tekst ophalen voordat het wordt beŽindigd. De tekst kan worden opgehaald met behulp van de functie GetDlgItemText , waarmee de tekst bewerken besturingselement naar een buffer kopieert. Het dialoogvenster vak procedure meestal slaat deze tekst voor het initialiseren van het besturingselement voor bewerking later of geeft het door aan het bovenliggende venster voor verwerking.

Sommige dialoogvenster vakken gebruik besturingselementen waarmee de gebruiker Voer nummers bewerken. Het dialoogvenster vak procedure kunt een nummer ophalen uit een edit-besturingselement met de GetDlgItemInt functie, die de tekst opgehaald uit het besturingselement bewerken en de tekst wordt geconverteerd naar een decimale waarde. De gebruiker typt het getal in decimale cijfers opgeven. Het kan worden ondertekend of niet ondertekend. Het dialoogvenster vak procedure kan een geheel getal weergeven met behulp van de SetDlgItemInt functie. SetDlgItemInt omgezet een ondertekend of niet-ondertekende integer in een tekenreeks van decimale cijfers.

Index