Over Cursors

De Win32 API biedt een set van standaard cursors die beschikbaar voor elke toepassing zijn gebruik op elk moment. De headerbestanden SDK bevatten-id's voor de standaard cursors de id's beginnen met het voorvoegsel "IDC_".

Elke standaard cursor heeft een bijbehorende standaardafbeelding gekoppeld. De gebruiker of een toepassing kunt de standaard-afbeelding die is gekoppeld aan een standaard cursor op elk gewenst moment vervangen. Een toepassing vervangt een standaardafbeelding met behulp van de functie SetSystemCursor.

Een toepassing de GetIconInfo functie kunt ophalen van de huidige afbeelding voor een cursor en de cursor kunt tekenen met behulp van de functie DrawIconEx . Geef de DI_COMPAT vlag in de aanroep van DrawIconExwilt tekenen de standaardafbeelding voor een standaard cursor. Als u de vlag DI_COMPAT niet opgeeft, vestigt DrawIconEx de standaard cursor met de afbeelding die de gebruiker opgegeven.

Aangepaste cursors zijn ontworpen voor gebruik in een bepaalde toepassing en kunnen elk ontwerp die de ontwikkelaar definieert. De volgende afbeelding ziet u verschillende aangepaste cursors.

Cursors kunnen worden zwart-wit of kleur, en ofwel statisch of geanimeerd. Het type cursor gebruikt op een bepaalde computersysteem hangt af van het systeem display. Oude displays zoals VGA ondersteunen geen kleur of bewegende aanwijzers, maar nieuwe displays (waarvan beeldschermstuurprogramma's gebruikmaken van de DIB engine) ondersteunen hen.

Cursors en pictogrammen zijn vergelijkbaar en kunnen door elkaar worden gebruikt in vele situaties. Het enige verschil tussen hen is dat een afbeelding opgegeven als een cursor moet in het formaat dat het display kan ondersteunen. Bijvoorbeeld, moet een cursor zwart-wit voor een VGA-beeldscherm worden.

Index