Pencere menüsü

Pencere menüsü ( Sistem menüsü veya Denetim menüsüolarak da bilinir), tanımlanan ve neredeyse sadece işletim sistemi tarafından yönetilen bir açılır menü olduğunu. Kullanıcı başlık çubuğunda uygulama simgesini tıklatarak veya başlık çubuğunda herhangi bir yeri tıklatarak pencere menüsünü açabilirsiniz.

Pencere menüsü, kullanıcı pencerenin boyutunu veya konumunu değiştirin veya uygulamayı kapatmak için seçebileceğiniz menü öğeleri standart kümesi sağlar. Pencere menüsündeki öğeler eklenen, silinen, değiştirilebilir ve, ancak çoğu uygulama sadece standart bir menü öğeleri kümesi kullanır. Bir örtüşen, pop-up veya alt pencere pencere menü olabilir. Pencere menüsü vermemeyi bir örtüşen veya açılır pencere için nadirdir.

Kullanıcı pencere menüsünden bir komut seçtiğinde, sistem menünün sahibi pencereye bir wm_syscommand iletisi gönderir. Çoğu uygulamada, pencere yordamı pencere menüsünden iletilerini işlemez. Bunun yerine sadece iletileri ileti sistemi varsayılan işleme için DefWindowProc işlevi geçirmeden. Bir uygulama için pencere menüsü komutu eklerse, pencere yordamı komutu işlemek gerekir.

Uygulamanın, varsayılan pencere menüsünü değiştirmek için bir kopyasını oluşturmak için GetSystemMenu işlevini kullanabilirsiniz. Pencere menüsünü kendi kopyasını almak için GetSystemMenu işlevini kullanmaz herhangi bir pencerenin standart pencere menüsü alır.

Index