Standard bare de defilare și controalelor barei de defilare

O bară de defilare este inclus într-o fereastră ca o bară de defilare standard sau ca un control bară de defilare. O bară de defilare standard este situat în zona de nonclient o fereastră. Este creat cu fereastra și afișată când fereastra este afișat. Singurul scop al barei de defilare standard este de a permite utilizatorului de a genera defilare cererile pentru vizualizarea întregul conținut din zona de client. Puteți include o bară de defilare standard într-o fereastră specificând WS_HSCROLL, WS_VSCROLL sau ambele stiluri, atunci când creați fereastra. Stilul de WS_HSCROLL creează o bară de defilare orizontală poziționate în partea de jos a zonei de client. Stilul WS_VSCROLL creează o bară de defilare verticală poziționat la dreapta a zonei de client. SM_CXHSCROLL ?i SM_CYHSCROLL sistem metric valorile defini lățimea și înălțimea unei bare de defilare pe orizontală standard. Valorile SM_CXVSCROLL și SM_CYVSCROLL define lățime și înălțime din bara de defilare verticală standard.

Un control bară de defilare este o fereastră de control care face parte din clasa de fereastra bară de DEFILARE. Un control bară de defilare apare și funcționează ca o bară de defilare standard, dar aceasta este o fereastră separată. Ca o fereastră separată, un control de bara de defilare focalizat direct intrare, indicată de un semn de omisiune intermitent afișate în caseta de defilare. Spre deosebire de o bară de defilare standard, un control bară de defilare, de asemenea, are o interfață tastatură încorporat care permite utilizatorului să directe de defilare. Se poate utiliza ca multe scroll bar controale după cum este necesar într-o singură fereastră. Atunci când creați un control de bara de defilare, trebuie să specificați dimensiunea bara de defilare și poziția. Cu toate acestea, dacă o defilare bar fereastra de control pot fi redimensionate, bara de defilare dimensiunea trebuie să fac ajustări ori de câte ori se modifică dimensiunea ferestrei.

Avantajul de a utiliza o bară de defilare standard este că sistemul creează bara de defilare și setează automat dimensiunea și poziția. Cu toate acestea, barele de defilare standard sunt uneori prea restrictive. De exemplu, să presupunem că doriți să împărțiți o zonă client în cadrane și utiliza un set separat de barele de defilare pentru a controla conținutul de fiecare cuadrant. Nu utilizați barele de defilare standard, deoarece doar creați un set de bare de defilare pentru o fereastră special. Utiliza?i controalele de bara de defilare în schimb, deoarece adăugați cât mai multe dintre ele într-o fereastră după cum doriți.

Cererile pot oferi controalele barei de derulare în alte scopuri decât o fereastra de defilare. De exemplu, o cerere de economizor de ecran ar putea oferi o bară de defilare pentru stabilirea viteza la care grafica sunt mutate pe ecran.

Un control bară de defilare poate avea o serie de stiluri care servește pentru a controla orientarea ?i pozi?ia bara de defilare. Specificați stilurile pe care doriți când apelați funcția CreateWindowEx pentru a crea un control de bara de defilare. Unele dintre stilurile creați un control de bara de defilare, care utilizează o implicit lățime sau înălțime. Cu toate acestea, trebuie să specificați întotdeauna coordonatele x și y- și alte dimensiuni de bara de defilare.

Pentru un tabel de stiluri de control bara de defilare, consultați Scroll Bar Control stiluri.