Kontroller, dialogbokser og meldingsbokser

Et program som bruker flere typer windows i tillegg til sin hovedvinduet, inkludert kontroller, dialogbokser og meldingsbokser.

En kontroll er et vindu som et program som brukes til å hente en spesiell informasjonsbit fra brukeren, for eksempel navnet på en fil for å åpne eller ønsket punktstørrelsen i et tekstutvalg. Programmer kan også bruke kontrollene til å innhente informasjon som er nødvendig til å kontrollere en bestemt funksjon i et program. For eksempel inneholder et tekstbehandlingsprogram vanligvis en kontroll slik at brukeren kan aktivere word-innpakning på og av. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Kontroller.

Kontroller er alltid brukes sammen med et annet vindu, vanligvis en dialogboks. En dialogboks er et vindu som inneholder én eller flere kontroller. Et program bruker en dialogboks for å spørre brukeren etter inndata som kreves for å fullføre en kommando. Et program som inneholder en kommando for å åpne en fil vil for eksempel vise en dialogboks som inneholder kontroller der brukeren angir en bane og et filnavn.

En Meldingsboks er et vindu som viser et notat, en advarsel eller en advarsel til brukeren. For eksempel kan en meldingsboks informere brukeren om et problem som programmet har oppstått ved utføring av en aktivitet.

Dialogbokser og meldingsbokser bruker ikke vanligvis samme sett med vinduskomponenter som gjør en hovedvinduet. De fleste har en tittellinje, en Vindu-menyen, en kantlinje (ikke-størrelse) og en klientområdet, men de vanligvis ikke har en menylinje, minimere og maksimere knapper, eller rullefelt. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Dialogbokser.

Index