Underordnede vinduet aktivisering

Hvilket som helst antall underordnede vinduer kan vises i vinduet klient når som helst, men bare én kan være aktiv. Det aktive underordnede vinduet er plassert foran alle andre underordnede vinduer, og kantlinjen er uthevet.

Brukeren kan aktivere en inaktiv underordnet vindu ved å klikke den. En MDI søknad aktiverer et underordnet vindu ved å sende en WM_MDIACTIVATE melding til vinduet for MDI-klienten. Når vinduet klient behandler denne meldingen, sendes det en melding i WM_MDIACTIVATE i vinduet prosedyren i vinduet for barn å være aktivert, og i vinduet prosedyren av det underordnede vinduet som deaktiveres.

Vil hindre at et underordnet vindu kan aktivere, behandling av melding om WM_NCACTIVATE til vinduet barn ved å returnere FALSE.

Systemet holder oversikt over de underordnede vinduene posisjon i stakk med overlappende vinduer. Denne stabling er kjent som Z-rekkefølge. Brukeren kan aktivere det neste underordnede vinduet i Z-rekkefølge ved å velge neste kommando fra vindu -menyen i det aktive vinduet. Et program aktiverer neste (eller forrige) underordnede vinduet i Z-rekkefølge ved å sende en WM_MDINEXT melding til klient-vinduet.

Du vil hente en referanse til det aktive underordnede vinduet, sender MDI-programmet en WM_MDIGETACTIVE melding til klient-vinduet.

Index