Eigendom Windows

Een overlappende of pop-up venster kan worden eigendom van een ander overlappende of pop-up venster. Eigendom plaatst verschillende beperkingen op een venster.

Alleen een overlappende of pop-up venster kan worden een eigenaar venster; een onderliggend venster kan niet een eigenaar-venster. Een toepassing maakt een eigendom venster door te geven van de eigenaar vensteringang als de parameter hwndParent van CreateWindowEx wanneer een venster wordt gemaakt met de stijl WS_OVERLAPPED of WS_POPUP. De parameter hwndParent moet een overlappende of pop-up venster identificeren. Als hwndParent een onderliggend venster identificeert, wijst het systeem eigendom aan het bovenste bovenliggende venster van het onderliggende venster. Na het maken van een eigendom venster, een toepassing het eigendom van het venster niet overdragen naar een ander venster.

Dialoogvensters en berichtvensters zijn eigendom windows standaard. Een toepassing geeft de eigenaar venster wanneer het aanroepen van een functie dat maakt een dialoogvenster of berichtvenster.

Een toepassing kan de GetWindow functie met de vlag GW_OWNER gebruiken om op te halen een handvat aan de eigenaar van een venster.

Index