Venstergrootte

Van een venster grootte (breedte en hoogte) is opgegeven in pixels. Een venster kan hebben nul breedte of hoogte. Als een toepassing wordt van een venster breedte en hoogte op nul ingesteld, stelt het systeem de grootte op de standaard minimale grootte van het venster. Een toepassing gebruikt om te ontdekken de standaardvenstergrootte voor het minimale, de GetSystemMetrics functie met de SM_CXMIN en SM_CYMIN flags.

Een toepassing moet maken van een venster met een clientgebied van een bepaalde grootte. De functies AdjustWindowRect en AdjustWindowRectEx berekenen de vereiste grootte van een venster op basis van de gewenste grootte van het clientgebied. De toepassing kan de resulterende grootte waarden doorgeven aan de functie CreateWindowEx.

Een toepassing kunt het formaat van een venster zodat het is extreem grote; het moet echter niet een venster grootte zodat het groter dan het scherm is. Voordat u de grootte van een venster, moet de toepassing controleren de breedte en hoogte van het scherm met behulp van GetSystemMetrics met de SM_CXSCREEN en SM_CYSCREEN flags.

Index