Onderdelen van een toepassingsvenster

Een toepassingsvenster bevat elementen zoals een titelbalk, een menubalk het venstermenu (voorheen bekend als het systeemmenu), de knop Minimaliseren, de knop maximaliseren, de knop herstellen, de knop sluiten, een rand grootte, een client area, een horizontale schuifbalk en een verticale schuifbalk weergegeven. Hoofdvenster van de toepassing bevat meestal alle van deze componenten. De volgende afbeelding ziet u deze onderdelen in een typische hoofdvenster.

De titelbalk wordt weergegeven voor een toepassing gedefinieerde pictogram en regel tekst; typisch, de tekst de naam van de toepassing of het doel van het venster aangeeft. Hiermee geeft u een toepassing op het pictogram en de tekst bij het maken van het venster. De titelbalk maakt het ook mogelijk voor de gebruiker het venster verplaatsen met behulp van een muis of ander aanwijsapparaat.

De meeste toepassingen omvatten een menubalk waarin de opdrachten die door de toepassing worden ondersteund. Items in de menubalk vertegenwoordigen de belangrijkste categorieŽn van opdrachten. Meestal op een item op de menubalk te klikken opent een pop-up menu waarvan de items komen overeen met de taken in een bepaalde categorie. Door te klikken op een opdracht, stuurt de gebruiker de aanvraag een taak uit te voeren.

Het venstermenu wordt gemaakt en beheerd door het systeem. Het bevat een standaardset van menu-items die, wanneer gekozen door de gebruiker ingesteld van een venster grootte of de positie, de toepassing sluit, of taken uitvoeren. Zie voor meer informatie, menu 's.

Wanneer u de knop minimaliseren of maximaliseren klikt, heeft dit invloed op de grootte en positie van het venster. Wanneer u klikt op de knop Maximaliseren, het systeem het venster om de grootte van het scherm vergroot en posities van het venster, dus het heeft betrekking op het gehele bureaublad, minus de taakbalk. Op hetzelfde moment vervangt het systeem de knop maximaliseren met de knop herstellen. De knop herstellen is een bitmap die, wanneer geklikt, herstelt het venster de vorige grootte en positie.

Wanneer de gebruiker op de knop Minimaliseren, het systeem het venster vermindert de grootte van de knop op de taakbalk, het venster op de knop op de taakbalk plaatst, en de knop op de taakbalk wordt weergegeven in de normale toestand. Klik op de taakbalkknop te herstellen van de toepassing op de vorige grootte en positie,.

De grootte van de rand is een gebied rond de omtrek van het venster waarmee de gebruiker het vensterformaat met een muis of ander aanwijsapparaat.

Het clientgebied is het gedeelte van een venster waar uitvoer, zoals tekst of afbeeldingen in de toepassing wordt weergegeven. Bijvoorbeeld, wordt een desktop publishing-toepassing de huidige pagina van een document in het clientgebied. De toepassing moet bieden een functie, een venster procedure, verwerken van invoer naar het venster en uitvoer weergeven in het clientgebied genoemd. Voor meer informatie, Zie Venster Procedures.

De horizontale schuifbalk en verticale schuifbalk converteren muis- of toetsenbordinvoer in waarden die een toepassing worden gebruikt om de inhoud van het clientgebied horizontaal of verticaal. Bijvoorbeeld, biedt een tekstverwerker die wordt meestal een lange document weergegeven een verticale schuifbalk weergegeven zodat de gebruiker pagina op en neer door het document.

De titelbalk, menubar, venstermenu minimaliseren en maximaliseren knoppen, grens, dimensionering en schuifbalken worden gezamenlijk aangeduid als nonclient gebiedvan het venster. Het systeem beheert de meeste aspecten van het nonclient gebied; de toepassing beheert alles over het venster. In het bijzonder, beheert eac toepassing het uiterlijk en gedrag van haar clientgebied.

Index